Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katıldı. Erdoğan, burada gündemi değerlendiriyor, önemli açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mart ayından bu yana ilk kez grup toplantısı yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarından satır başları: 
Sözlerimin hemen başında, geçtiğimiz günlerde darül bekaaya uğurladığımız Kilis Belediye Başkanımıza Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum.

En osn grup toplantımızı 11 Mart tarihinde yapmıştık. Salgın döneminde milletvekillerimizle çeşitlik vesilelerle biraraya geldik. Ancak tüm milletvekillerimizin katılımıyla grup toplantısı yapamadık. Geçtiğimiz hafta Kuveyt ve Katar ziyaretimiz nedeniyle gerçekleştiremedik.

Meclis'imiz geçen yıl en verimli yasama yılını yaşadı. Meclis'imizde 67 düzenleme görüşülerek kabul edildi. Tarihi düzenlemeler için Meclis'imiz sabahlara kadar süren mesailer gerçekleştirdi. Bizi yine dönemde de çok önemli mesailer bekliyor.

Milletimizin beklentilerine karşılık verecek kanunların çalışmalarını titizlikle takip ediyoruz. Her birinizden aktif katkı bekliyorum. Öncelikli işimizin yasama olduğunu unutmayalım.

Tüm bakanlıklarımız ve kurumlarımızı milletimizin vekilleri aracılığı ile ilettikleri konuları yerine getirmeleri konusunda sık sık ikaz ediyorum.

Ülkemizin karşılaştığı zorluklar ve meydan okumalarda Meclis'imizi hep tek ses olarak yanımızda bulduk. Bugüne kadar hamdolsun birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi muhafaza ederek engelleri birer birer aştık. Atacağımız adımlarda da Meclis'imizin güçlü desteğine ihtiyacımız var.

İnşallah Cumhur İttifakı olarak güçlü dayanışma ve geniş uzlaşmalarla yeni yasama yılını en verimli şekilde değerlendireceğiz. Bu vesile ile desteğini her zaman yanımızda bulduğumuz Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız MHP ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli2ye teşekkürlerimi sunuyorum.

Meclis'imizin tatilde olduğu dönemde Cumhur İttifakı ve AK Parti olarak çalışmalarımızı kesintisiz sürdürdük. Pekçok yere telekonferansla bağlanarak ve katılarak açılışlarımızı gerçekleştirdik. Toplantılarımızı kesintisiz sürdürdük.

Dünya liderleri ile pekçok sayıdaki telefon ve video konferans görüşmeleri bölge sorunlarını görüştük. Diplomasi kanallarını etkin şekilde kullandık. Suriye'de yeni insani trajedilere izin vermeyeceğimizi, asla geri adım atmayacağımızı söyledik.

Oruç Reis bakım çalışmalarının ardından Akdeniz'deki çalışmalarına döndü. AB ve NATO platformlarındaki sözlerini tutmayan Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne hak ettikleri cevapları sahada vermeyi sürdüreceğiz. Kanuni de Karadeniz'deki görevine gitmek için yola çıktı.