AK Parti'nin Meclis'e sunduğu, baroların yapısını ve seçim sistemini değiştirecek kanun teklifine karşı barolar eylemlerine devam ediyor. Avukatlar, İstanbul Barosu'nun çağrısıyla bugün Çağlayan Adliyesinde bir araya geldi. Polis barikatları nedeniyle alana girişte zorlanan avukatlar, "Feyzioğlu istifa' sloganları attı.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni Meclis Başkanlığı'na sunduklarını açıkladı.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu da, "GELMEYE MECBURSUNUZ!  Hayatımda ilk kez talimat veriyorum: Yanında bağlı avukat çalıştıran bütün üstadlar, o saatte bağlı çalışan meslektaşlara izin versin" sözleriyle bugün Çağlayan Adliyesi'nde gerçekleştirilecek miting için avukatlara çağrıda bulunmuştu.

Meslek odaları da çağrıda bulundu

İstanbul Barosu'nun mitingine İstanbul Diş Hekimleri Odası, İstanbul Eczacı Odası, Geleceğimiz İçin Muhasebe Yap Platformu, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu'nun bileşeni olduğu İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu da (İMOK) 'Meslek Örgütlerine Dokunma' sloganıyla katılım çağrısında bulundu.

Çağlayan meydanı barikatlarla kapatıldı

Bugün mitingin düzenleneceği Çağlayan meydanın çevresi barikatlarla kapatıldı. Adliye içine ve çevresine çok sayıda polis konuşlandırıldı.

Durakoğlu: Katılanların politik kimlikleri öne çıkmamalı

Miting öncesi Twitter'dan paylaşım yapan Başkan Durakoğlu, "Bugün yapacağımız toplantının talebi “hukuk devleti”dir. Katılanların politik kimlikleri öne çıkmamalıdır. Tam tersine bütün görüşleri ortaklaştırmak iddiası içinde olmalıyız. Bu nedenle, pankart döviz gibi materyaller taşınmamalıdır." dedi.

Avukatlar toplanmaya başladı; polis girişlere izin vermiyor

Avukatlar Çağyalan Adliyesi'nin önünde toplanmaya başladı. Polislerin, avukatları alana sokmadığı ancak gazetecilerin meydana girişine izin verdiği belirtildi.

Avukatlar, 'Savunma susmadı susmayacak' sloganlarıyla alana giriyor

Avukatlar, 'Savunma susmadı susmayacak' ve 'Feyzioğlu istifa' ve 'Barikatı kaldır' sloganlarıyla alana girmeye başladı.

İzmir Barosu oturma eylemi yapmıştı

Dün de İzmir Barosu,  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Çoklu baro teklifi üzerinde duruyoruz. Milletvekili arkadaşlarımız yarın teklif verecek" açıklamasının ardından yürüyüş yapmak istedi. Polis tarafından engellenen avukatlar baro sokağında oturma eylemi başlattı.

78 baro destek istemişti

Ayrıca 78 baro gazetelere ilan vererek “Bu ülke üzerinde yaşayan, hukuk devletine ve insan onuruna inanan her vatandaşa tarihi bir çağrıdır” sözleriyle destek istemişti. Açıklamada, “Barolar 'çoklu baro' kisvesi altında yıkıldığında, bu ülke üzerinde yaşayan ve adalete ihtiyaç duyan istisnasız herkes artık sessiz ve kimsesiz kalacaktır” ifadeleri kullanılmıştı.

Büyük Savunma Mitingi hazırlığı

Barolar 4 Temmuz Cumartesi günü de tüm Türkiye’den avukatların katılımı ile Ankara’da büyük bir 'Savunma Mitingi' hazırlığı yapıyor. Ankara’da düzenlenecek olan mitingin yer ve saati önümüzdeki günlerde açıklanacak. Yapılacak mitinge izin verilmemesi durumunda ise, farklı eylem çeşitleri değerlendirilecek.