Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığı'nı bırakacağı yönündeki iddialar iktidara yakın yazar Abdülkadir Selvi ve eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş tarafından konu edildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığını bırakacağı iddiaları uzun süredir gündemden düşmüyor.  

KRT'de katıldığı canlı yayında gündeme bomba gibi düşen bir haber veren eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, AK Parti'li yetkilerle görüştüğünü ve Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığı'nı Numan Kurtulmuş'a bırakabileceğini öne sürdü. 

NUMAN KURTULMUŞ DETAYI

Yarkadaş, Erdoğan'ın görevden ayrılma iddialarıyla ilgili şunları söyledi: 

"Şu anda AK Parti kongresine hazırlanıyor. Tayyip Erdoğan, bu kongrede partili cumhurbaşkanlığı tartışmasından çıkmak için, yerini daha ılımlı bir isme bırakmayı düşünebilir. Bu Numan Kurtulmuş olabilir, Süleyman Soylu'nun ismi söyleniyor ama ben ona ihtimal vermiyorum. Berat Albayrak'ın ismi de gündeme getiriliyor ama onu çok mümkün görmüyorum. Eğer Erdoğan AK Parti genel başkanlığından dışarı çıkıp sadece cumhurbaşkanı şapkasıyla siyaset yapmak isterse bu kişi Numan Kurtulmuş olabilir"

SELVİ "TUZAK" DEDİ 

İktidara yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de bugünkü yazısında, benzer bir iddiayı gündeme taşıdı. Selvi de Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ile AK Parti Genel Başkanlığı’nın bir arada olmasından memnun olmadığı, bu nedenle kongrede genel başkanlıktan ayrılarak bu görevi güvendiği bir isme bırakacağı şeklinde iddialar olduğunu yazdı.

Ancak Selvi, bunun "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik bir tuzak olduğunu" savunarak, "Çünkü burada Erdoğan’a bir tuzak kurulmak isteniyor. AK Parti, Erdoğan’dan, Erdoğan AK Parti’den koparılmak isteniyor" değerlendirmesinde bulundu.