Kahramanmaraş’ta 1996-2019 yılına kadar Demiryolları personelinin oturması gereken lojmanlarda üçüncü şahısların oturduğu tespit edilmiş, lojmanları kiralayan kişiler kendileri çıktığı zaman ise başka kişilere 100 bin ila 300 bin TL arasında değişen fiyatlara kadar lojmanları tekrar kiralama yaptığı öne sürülmüştü. Yaşanan bu gelişmeler sonrası Kanal Maraş TCDD dosyasını açarak devletin malı üzerinden çıkar elde edenlere dur demişti. 30 lojmanın 20’sinde bunlar yaşanırken, Kanal Maraş içinde bazı FETÖCÜ isimlerin olduğu haberi yayınlamış ve Kahramanmaraş’ta hareketlilik yaşanmıştı. 

ALEM YAPIYORLARMIŞ
Lojmanları kiralayan kişi veya kişiler, lojmanların iç deklarasyonlarına uçuk kaçık rakamlar harcayıp alemler düzenlendiği de öne sürülmüştü. Kanal Maraş’ın ortaya çıkardığı haber dosyası sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Adil Karaismailoğlu’na sorulmak üzere soru önergesi verdi.

İŞTE O ÖNERGE

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
“Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Saygılarımla.

Ali ÖZTUNÇ

 Kahramanmaraş Milletvekili

1- Bakanlığınız, Kahramanmaraş Devlet Demiryolları personelinin kuruma ait lojmanların kurum personeli dışında üçüncü şahıslara tahsis edildiği yönündeki şikâyetleri neden dikkate almamıştır? Bu lojmanlarda kalan üçüncü kişiler bakanlığın bilgisi dahilinde mi kalmaktadır? Bilginiz dahilinde ise neden kurum personeli dışındaki kişilere lojman tahsis edilmiştir?

2- Kahramanmaraş’ta demiryollarına ait 26 adet lojmanın kaçı kurum personeline, kaçı üçüncü şahıslara tahsis edilmiştir? Bu lojmanlarda kalan kurum dışı kişiler kimlerdir?

3- Bu lojmanların üçüncü kişilere fahiş fiyatlara kiralandığı, bazı kişilerin haksız kazanç elde ettiği ve amaç dışında kullanıldığı iddialarını araştırmak için soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?

4- Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçisi Kurumu (OMBUDSMANLIK)’nun 2019-3655-S.5303 sayılı tavsiye kararı uhdenizde bulunan TCDD tarafından değerlendirmeye alınmışımdır? Alınmış ise konuyla ilgili neler yapılmıştır?”