9 Mart'ta kurulan DEVA Partisi'nde büyük kongre heyecanı başladı.

Ali Babacan'ın liderliğindeki DEVA Partisi, 1. Olağan Kongresi'ni bugün Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirecek.

Pandemi koşulları nedeniyle hafta içinde yapılacak kongreye sadece parti yöneticileri ve delegeler katılım sağlayabilecek.

Siyasi Partiler Yasası gereği, bir siyasi partinin seçime girebilmesi için 81 ilin en az yarısında örgütlenmesi ve seçimlerden en az 6 ay önce, seçilmiş delegelerle olağan büyük kongresini gerçekleştirmesi gerekiyor.

DEVA Partisi, 1. Olağan Kongresi'ni yaptıktan sonra Haziran ayı sonunda genel seçimlere girme yeterliliğini sağlamış olacak.

GÖZLERİ DOLDU, SESİ TİTREDİ

Kürsüye alkışlarla gelen Babacan'ın konuşmasının başında gözlerinin dolması ve sesinin titremesi dikkat çekti.

Türkiye'nin 2000'li yılların başında karanlık bir dönemden geçtiğini belirten Babacan, kız kardeşinin yaşadıklarını anlatırken gözleri doldu.

BABACAN: HİÇ UTANMADAN YAPTILAR BUNU
"Ben kendi ailemde o günlerin ızdırabını yaşadım. Benim kız kardeşim 28 Şubat'ın ağır ikliminde ODTÜ'de okuyordu. Okuldan 3 defa uzaklaştırma cezası aldı. 3 defa. Başındaki örtü yüzünden. Üstelik düzenledikleri tutanağa 'ders araç ve gereçlere zarar vermek' yazıldı. Hiç utanmadan yaptılar bunu." ifadelerini kullanan Babacan'ın sesinin titrediği görüldü.

Partililerin alkışlarla destek verdiği Babacan, konuşmasına su içtikten sonra devam etti.

İşte Babacan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

*Hazine'nin borcu son iki yılda tam ikiye katladı. Yazık günah değil mi? Bu kadar mı kıymetli bu koltuk? Beka beka diyorlar. Bir kişinin bekası bu. Memleketinin bekasını düşünen iki yılda bu borcu böyle katlamaz.

*Belediyelere tek tek kayyum atıyorlar, derneklere de kayyum atamanın önünü açıyorlar. Utanmasalar siyasi partilere de kayyum atamaya kalkacaklar. Eğitim deyince okul binası, hastane deyince hastane inşaatı geliyor akıllarına. Kafa başka yerde.

*KHK zulmü gören vatandaşlarımızın yanındayız.

*Halkın haklarını teker teker geri alacağız.