AK Parti 24. Dönem İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Külünk, 5 Ekim Salı günü Kanal Maraş ekranlarında yayınlanan ''Gün Ortası'' programına konuk oldu.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Külünk, Mustafa Karaasla'ın moderatörlüğünde soruları yanıtladı.

Kanal Maraş'ta canlı telefon bağlantısında Şanlıurfa'daki yaptığı açıklama ile ilgili konuşan Külünk ülkemizin Suriyelileştirilmek istendiğini vurguladı.

Sokaktaki vatandaşın AK Parti teşkilatındaki kişilere ulaşamamasından dolayı şikayetçi olduğunu belirten AK Partili Külünk, vatandaştan "Belediye başkanına, İl başkanına, ilçe başkanına, belediye meclis üyesine, milletvekillerine ulaşamıyoruz" cümlesini duymamaları gerektiğini söyledi.

Külünk'ün açıklamaları şöyle: 

Sayın Erdoğan liderliğindeki Cumhur İttifakı sıradan bir ittifak değildir. Bu ittifakın ruhunda bağımsızlığımıza sahip çıkmak, egemenlik haklarımıza sahip çıkmak, bu topraklarda kıyamete dek payidar olma mücadelesinde ezanımız ve bayrağımız ile birlikte sömürge olmadan sömürgeleştirilmesi bize izin vermeden, manda olmadan, mandacılığa izin vermeden 4 Eylül 1919'da Sivas Kongresi kararlarındaki duruş ile Anadolu'dan yeniden Horasan, Semerkand, Buhara hattını ayağa kaldırarak kayıp aydınlanmayı tekrar bulunmuş bir aydınlanmaya bir Türk aklının başardıklarını dönüştürerek bir büyük yürüyüşün adıdır.

Dolayısıyla Cumhur ittifakı'nın her biri mensubu bu büyük idare inanmış kahramanlardır. O halde Türkiye'nin Cumhur İttifakı'nın bu dinamizmine rüyadaki bu büyük değişimin, küresel çalkantıların VE milli devletlerin yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu süreçte ülkelerin bağımsızlıklarını yok edilme tehlikelerinin zirveye çıktığı bir süreçte biz daha başarılı olması için milletimiz denir vicdanında olmak mecburiyetindeyiz.

Elbette vatandaşlarımız kızabilir, eleştirebilir ve öfkelenebilir. Bizim vazifemiz kızgınlığına, öfkesine, eleştirisine sert cevap verip arkamızı dönüp gitmek değil sabırla ve sükûnetle dinleyip ve beraberinde 'neden bu insanlar bize kızıyor veya bu eleştiriyi yapıyor.' Eğer eleştirisinde doğruluk payı varsa, bu doğrudur ve düzeltmemiz gerek. Sizin bana telefüze ettiğiniz 'Arsan Kavşağı ne zaman bitecek?' sorusu Kahramanmaraşlıarın doğru bir sorudur. Bizim görevimiz ise bu sorulara en iyi şekilde cevap vermektir.

Hassasiyetimiz budur. Çetin bir dönemdeyiz Cumhur İttifakı'na Türkiye'nin ihtiyacı var, insanlığın ihtiyacı var. hepimiz dikkatli olmalıyız. Öte yandan tüm sosyal medya platformlarında çok etkin ve dinamik olacağız. Ama sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde verdiğimiz mücadelenin en stratejik özelliği kalbe giden yolu açmaktır. Elbette sosyal medyada yaptığımız faaliyetleri paylaşacağız ama önce sokakta bizzat iyi göz hizasında vatandaşımız da gideceğiz göz hizasında vatandaşımızın söylediklerini, hep de sabır içerisinde dinleyeceğiz. Dinlediklerimizi cebimize koyup ayrılmayacağız. Dinlediklerimizi, anladığımızı gösterip ilgilendiğimizi göstermek adına anında müdahil olacağız. Bizim vatandaşımız kendisini önem verilmesini ister. Bizim vatandaşımız, kendisini değer verildiğini hissettirmemizi ister. Bu da bizim vatandaşımız hiç tereddütsüz en tabii hakkıdır. Çünkü Türkiye'nin bu büyük mücadelesinde 2002 yılının 3 Kasım ayından bu yana bütün darbe tehditlerinde ve bütün kalkışmalar da FETÖ ile eşdeğer olan Türkiye Cumhuriyeti devletinde demokrasiyi lafa kaldırma karanlık güç merkezinin bütün kalkışmalarında en son 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde ardından dolar saldırısında gibi bu millet hükümetimize güvenini hiç bir zaman eksik etmemiştir. 

Tüm sosyal mecralar şu zamanda bir sokak gibidir. Hayatın bütün alanlarındaki sokaklarda vatandaş, vatandaşa ilgilendirmiyor cümlesini söylettirilmemesi sorunluluğu önce benden başlıyor. Ardından birlikte yol aldığımız bütün kardeşlerimize söylüyorum.

"SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ"
Suriyelileştirilmek isteniyoruz, Afganistanlılaştırılmak isteniyoruz, Yemenlileştirilmek isteniyoruz. Allah'ın izniyle bu olmayacak. Ama eğer biz gaflete düşersek veya eksik tavırların içerisinde olursak kusura bakmayın 'son pişmanlık fayda etmez.

"VATANDAŞ TOPARLANIN DİYOR"
Sokaktaki vatandaşlar artık bize 'derlenip toparlanın diyor.' Çünkü; Türkiye'nin küresel ölçekteki büyük meselelerle Türkiye'nin büyük meseleler karşısında bağımsızlığına sahip çıkan bir lider ve kadroları olarak diyor ki bu ülkenin AK Parti'ye ve tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımıza ihtiyacı var. Bu eksikliklerimizi derhal ama derhal gecikmeden derleyip toparlayın diyor. Ve halende güveniyorlar...