Erol Kaya, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlarından seçim döneminden bugüne kadar yaptığı hizmetler hakkında bilgi aldı. Yaklaşık 5 saat süren toplantı sonunda değerlendirmelerde bulunan Kaya, Ak Parti'nin yerel yönetim, belediye partisi olduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde efsanevi bir belediyecilik yaptığını ifade eden Kaya, belediyeciliğin Ak parti için çok önemli olduğunu söyledi.

"KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZÜR BEKLERDİM"

Türkiye'deki bin 397 belediyenin 884'ünün Ak Partili olduğunu ve belediyelerin yaklaşık 150 milyarı aşan bir kamu kaynağını kullandığını ifade eden Erol Kaya, şunları söyledi:

"Biz belediyeciliği önemsiyoruz. Türkiye'de yerelde doğan belediyelerin yine belediyelerle büyüyeceğini düşünen bir partiyiz. Belediye başkanlarımızı takip etmek, onların yaptıklarını bilmek bizim görevimiz. Bazen mukayese yapıyor insanlar. Mesela Sayın Kılıçdaroğlu Maltepe'ye giderek belediyelerin sahillerde gezdiğini hatta yürüyüşünü orada tamamladı. ben Anadolu yakasında oturuyorum, Sayın Kılıçdaroğlu'ndan şunu beklerdim. Yürüyüşü bitirdiğinde bütün İstanbul halkından özür beklerdim, 'Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu bu parka karşı çıkmıştık çok özür diliyoruz. Bu park olmasaydı bugüne burada Maltepelilerle, İstanbullularla ve Türkiye ile buluşamazdık. İyi ki yapmış bunu İstanbul' demesini beklerdim. Hakikaten gerek İstanbul'umuza gerekse Türkiye'de Ak Partili belediyelerin her biri bir efsanevi hizmet yapıyorlar. Tabii ki eksiğimiz var ama bardağın dolu tarafından baktığımız zaman yüzde 80'lerde doluluk yüzde 15'lerde eksiğimiz var bu eksikliklerim gidermek bizim görevimiz."

Erol Kaya, beraberindekilerle birlikte otelden ayrılırken gazetecilere; "Gördüğünüz gibi metal yorgunluğu yok, belediyelerde sorun yok. Her şey yerli yerinde" dedi.