Beldelerde seçim ve atamaları gerçekleştiren Ak Parti, 19 Ağustos’tan itibaren de ilçe kongrelerini başlattı. Ancak geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla büyükşehirlerdeki ilçe kongrelerine ara verildi. 51 ilde ilçe kongreleri sürerken, 30 büyükşehirde ilçe kongreleri ertelendi.

Ak Parti’de bugüne kadar 16 ilin başkanlığına istifaların ardından atama yapıldı. Kırıkkale, Nevşehir, Niğde, Bartın, Erzincan, Hakkari, Muş, Bayburt, Şırnak, Kırşehir, Aksaray, Uşak, Ağrı, Bursa, Karaman ve Yozgat atama yapılan yerler oldu. Vefat eden Giresun İl Başkanı’nın yerine de atamayla görevlendirme yapıldı. Bu illerdeki benzer bir sürecin bu erteleme kararının ardından bazı büyükşehir statüsünde bulunan illerde de gerçekleşeceği ifade ediliyor. Bu atamalar tamamlandıktan sonra büyükşehirlerde ertelenen ilçe kongrelerinin yapılması planlanıyor. İlçe kongrelerinin 18 Kasım’da tamamlanması hedeflenirken sürecin uzaması halinde ilçe kongrelerinin sarkabileceği de belirtiliyor. Ak Parti’de bazı büyük ilçe yöneticilerinin görevine devam etmemesi istenirken ilçe yöneticilerinin buna karşı çıktıkları da kaydediliyor.

"KRİZİ AŞARIZ" DEMİŞTİ
Erdoğan, Ak Parti’nin afyonkarahisar kampında iki gün boyunca partililerle özel görüşmeler de yaptı. Bakanların çeşitli konulardaki sunumlarına ve son gün gerçekleştirilen soru cevap bölümüne katılmayan Erdoğan, milletvekilleriyle bire bir veya ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmelerde partide devam eden kongre süreçleri ele alındı. Erdoğan kampın kapanış bölümünde, “İllerle ilgili kongre süreçleriyle ilgili sorunları benle paylaştılar. Bütün bu krizleri de süratle yoğun bir şekilde aşarız. Geleceği güçlü şekilde inşa ederiz” demişti.

(Milliyet)