Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Teşkilatlarda metal yorgunluğu var' açıklamasının ardından Ak Parti'nin birçok il ve ilçe teşkilatlarında değişiklik yapılırken Kahramanmaraş’ta bu değişime katılan iller arasına girdiği.

AK Parti yönetimi titiz bir çalışmanın ardından Kahramanmaraş’ta 5 isim üzerinde değişiklik kararı verdi. İl başkanlığında düzenlenen toplantıda genel merkezin aldığı kara doğrultusunda; Elbistan, Ekinözü, Nurhak, Çağlayancerit ve Göksun ilçe başkanlarının görevlerinden istifa ettiği duyuruldu. İstifalarını sunan Çağlayancerit ilçe başkanı Veli Çetinkaya, Elbistan ilçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Nurhak İlçe Başkanı Baki Kurt, Göksun ilçe başkanı Mehmet Akif Bolat ve Ekinözü ilçe başkanı Bünyamin Şakalar’ı yanına alarak basın mensuplarına yaşanan gelişmeyle ilgili açıklamalarda bulunan Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, uygulamayı kan değişimi olarak niteledi.  

HERKES BİZİM KARDEŞİMİZ
Yaşanan değişikliğin normal olduğunu belirten Özdemir: “Daha önce ilçe kongreleri il başkanlarının gözetiminde ve denetiminde genel merkezin görüşleri ile yapılırdı. Ama bu daha kurumsal hale getirdiler, hem kongre hazırlık süreci, hem inceleme süreci genel merkezimizin bizzat kendi kontrolünde yapılıyor. Böyle bir süreçte bazı ilçe başkanlarımızın değişikliği söz konusu oldu. Dün itibariyle bu karalar ilçe başkanlarımıza tebliği edildi. Ancak bu süreç bitmiş ve tamamlanmış değil. Ama Elbistan, Ekinözü, Nurhak, Çağlayancerit, Göksun, ilçe başkanlarımızla bu güne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı genel merkezimiz teşekkür etti. Arkadaşlarımız benim yol arkadaşlarım, onun için onlarla birlikte basının huzuruna çıkmak istedim. Bu arkadaşlarımız bu günden sonra yeni arkadaşlarımıza görevlerini devredecekler.” Şeklinde konuştu

KUSURU VAR ALĞISI OLUŞMASIN 
Değişen isimlerle ilgili konuşan Özdemir, ilçe başkanlarının partisi ve ülkesi için çalıştığını belirterek şöyle konuştu; “Bu 5 arkadaşımızla birlikte uzun süredir çalışıyorum. Bu partinin kurumsal yapısına ve ahlaki yapısına aykırı hiçbir eylem ve hareketlerini şimdiye kadar görmedim. Bir kusur bir yanlış olmasa da bir yenilenme söz konusu. Bu kapsamda il başkanları da değişiyor, ilçe başkanları da değişiyor. Bu arkadaşlarımıza genel merkezimiz teşekkür etti. Bundan sonra yine onlarla istişare ederek belirleyeceğimiz yeni arkadaşlarımızla, çünkü verdikleri emekler çok, başta Yunus başkan olmak üzere diğer başkanlarımızla bundan sonraki sürecide beraber koordine etmek istiyorum. Benim ilçe başkanlarımı, partim için, ülkemiz için ve bu dava için mücadele ettiler, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, yol arkadaşlıkları için. Kongre süreci bitmedi, diğer ilçelerimiz var, onlarla ilgili değerlendirmeler yapılıyor.”

BAŞKANLAR VEDA ETTİ
Özdemir’in açıklamasının ardından ilçe başkanları birer veda konuşması yaptı.  

“KIRILMADIK, GÜCENMEDİK”
Ak Parti Çağlayancerit ilçe başkanı Veli Çetinkaya; “Genel merkezin almış olduğu bir kara var. Bu kara 3 dönem kuralı bizi bağlıyor. Biz kırılmadık, gücenmedik Ak Partide böyle bir şey yok. Görevimizi elimizden geldiği kadar şerefli bir şekilde bitirdik.”

PARTİNİN HER KADEMESİNDE GÖREV YAPARIZ 
Ak Parti Elbistan ilçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca; “Cumhurbaşkanımızla, Mahir Ünal beyefendiyle ve Ahmet başkanımızla bu yolda yürümekten her zaman guru duydum. Bundan sonraki süreçte çalışmalarımız devam edecek. Biz başkan olmak için Ak Partili olmadık. Bundan öncede, bundan sonrada ak partili olacağız. Bizler şahsi kavga ve menfaatlerimiz için partimizin ve ülkemizin önünü tıkayamayız. 16 yılık sürede 8 yıl ilçe başkanlığı yaptım. Hizmette, saygıda kusur etmemiş bir teşkilat olarak bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

AK PARTİ NURHAK’TA KAZANACAK
Ak Parti Nurhak İlçe Başkanı Baki Kurt “Bu onurlu yürüyüşün ve güzel çatının altında bulunmaktan hep onur duydum. Nurhak Ak Partiyi hak eden bir yer. Ak Partide Nurhak’ı hak ediyor. Bu uğurda emek harcadık, vatandaşlardan haklarını helal etmelerini istiyorum.”    
GURUR DUYUYORUM
Ak Parti Göksun ilçe başkanı Mehmet Akif Bolat “Çok gurur duyduğum bir teşkilatın içerisindeyim. 4 yıldan beri bu görevi gururla sürüdük. Bundan sonra yerimizi başka bir arkadaşa devredeceğiz. İnşallah o bizden daha gayretli olacaktır.”

HER ZAMAN BU PARTİNİN MENSUBUYUM
Ak Parti Ekinözü ilçe başkanı Bünyamin Şakalar “Biz göreve gelirken hiç bir şey talep etmedik, gayemiz Allah rızası için ilçemize, şehrimize hizmet etmek. Her zaman partimizin emrindeyiz. Partimiz ne derse biz onu yaparız.”