AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayreddin Güngör’ün projelerini anlattığı programa katıldı. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Ak Parti yetkilileri, milletvekilleri, MHP teşkilatı ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmasına beka meselesini değerlendirerek başlayan Ünal “Asıl mücadelemiz kardeşlerim bu ruhun bu topraklarda bir bağımsızlık karakteri olarak var oluşudur. İşte bizim verdiğimiz mücadele budur. Beka mücadele dediğimiz mücadele budur. Birilerin ısrarla beka mücadelesini, beka meselesini anlamamalarını anlayamıyoruz. Biz beka dediğimizde  onlar başka bir şey anlıyorlar. Biz beka dediğimizde  bu toprakların ruhunu korumayı ve binlerce yıldan beri karakteri bağımsızlık olan bu kimliği korumayı kastediyoruz” dedi

15 Temmuza kontrollü darbe diyenlerin millet ittifakını hak etmedikleri dile getiren Ünal; “O gece tankların arasından sıyrılıp kaçanları unutmayacağız. O yüzden ne diyoruz? Onların oluşturduğu ittifak millet ismi hak etmiyor. Bu topraklarda bağımsızlığımıza, özgürlüğünüze, istiklalinize, istikbalinize sahip çıkmazsanız, diz çökmemek için, boyun eğmemek için mücadele etmezseniz bunun bir adı vardır. Bunun adı zillettir. Memleket meselesi olduğunda sağına soluna bakmadan her bir ferdin  memleketine sahip çıkıp ülkesini bayrak gibi tuttuğu bir ülkedir bu ülke. Ama biz bugün Cumhur ittifakı olarak MHP ve Ak Parti memleket meselesi olduğunda ne yapıyoruz? Kenetleniyoruz. Kendi siyasetimiz söz konusu olduğunda da centilmence hayırda yarışıyoruz. İşte olması gereken de budur” dedi.

Ünal: “17 yıldan beri hamd olsun biz bu millete hizmetkarız. Dertleri, sorunları , sıkıntıları küçük büyük demeden çözüyoruz. Yollar yapıyoruz, hastaneler, okullar… Bunların hepsi olur. Ama korunması gereken, bu projelerin içerisi doldurulması gereken  işte bu salondaki ruhtur, bu ruh bin yıldan beri bu topraklarda Allah’ın izniyle daha binlerce yıl varlığını sürdürecektir. Çünkü asıl mücadelemiz kardeşlerim bu ruhun  bu topraklarda bir bağımsızlık karakteri olarak var oluşudur. İşte bizim verdiğimiz mücadele budur. Beka mücadele dediğimiz mücadele budur. Birilerin ısrarla beka mücadelesini , beka meselesini anlamamalarını  anlayamıyoruz. Biz beka dediğimizde  onlar başka bir şey anlıyorlar. Biz beka dediğimizde bu toprakların ruhunu korumayı ve binlerce  yıldan beri karakteri bağımsızlı  olan bu kimliği korumayı kastediyoruz. Biz 15 temmuzda yaşadıklarımızı unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 temmuzu tahrif eden, hafife alan, kontrollü darbe diyen , o gece tankların arasından sıyrılıp kaçanları unutmayacağız. O yüzden ne diyoruz? Onların oluşturduğu ittifak millet ismi hak etmiyor. Bu topraklarda bağımsızlığımıza, özgürlüğünüze, istiklalinize , istikbalinize sahip çıkmazsanız, diz çökmemek için, boyun eğmemek için  mücadele etmezseniz bunun bir adı vardır. Bunun adı zillettir. Memleket meselesi olduğunda sağına soluna bakmadan her bir ferdin memleketine sahip çıkıp ülkesini bayrak gibi tuttuğu bir ülkedir bu ülke. Ama biz bugün Cumhur ittifakı olarak MHP ve Ak Parti memleket meselesi olduğunda ne yapıyoruz? Kenetleniyoruz. Kendi siyasetimiz söz konusu olduğunda da  centilmence hayırda yarışıyoruz. İşte olması gereken de budur. Cumhur ittifakı aynı zamanda siyasetin de nasıl yapılması gerektiğini bunlara anlatıyor. Memleket meselesinde tek yumruk, siyasi meselelerde hayırda yarışmak. Genelgemize biz ne yazdık? Hem MHP Genel merkezi hem de Ak Parti Genel Merkezi bit genelge gönderdi teşkilatlarına . Genelgede ne dedik? Ortak aday gösterdiğimiz yerlerde bu adaylar Cumhur ittifakının adaylarıdır. Az evvel il başkanımız Ertuğrul Doğan bey söyledi; Adana’da Hüseyin Sözcü ne ise Kahramanmaraş'ta Hayreddin Güngör odur. Ama aynı ilden farklı adaylar gösterdiğiniz zaman ; örnek Düzce, Karabük, orada da adaylarımız ne yapıyorlar? Hayırda yarışıyorlar. Asla birbirlerine dönük yalan, iftira, fitne asla..Ne yapıyorlar? Kendi projelerini anlatıyorlar. Kendi çözümlerini anlatıyorlar. Kendi önerilerini anlatıyorlar. İşte siyaset budur kardeşlerim" ifadelerini kullandı.