Gaziantep'te otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, gündeme dair flaş açıklamalar yaptı. 

Geçen yıl Ağustos ayında İngiltere merkezli kur atağı başlatıldığını söyleyen Mahir Ünal, Türkiye'nin ekonomik çatısının çökertilmek istendiğini belirtti. 

TAHVİLLERİ ZARARINA SATTILAR

Türkiye'ye yönelik ekonomik operasyon sırasında yaşananları aktaran Ünal şunları söyledi: "Bu operasyonlar kapsamında bazı tahviller zararına satıldı, bu zarar bazı ülkeler tarafından finanse edildi ve nihayetinde bazı ülkelere ekonomi üzerinden doğrudan müdahale edildi. Bunlar arasında Irak, Tunus, Ukrayna ve Venezuela gibi ülkeler yer aldı. Dünyada bu yöntemle sonuç aldılar ama Türkiye'de alamadılar.

DOLAR SEÇİMDEN SONRA...

İşte 13 Ağustos'taki saldırı da bunlardan biriydi. Şimdi görüyoruz ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çok doğru bir karardı. Müdahaledeki hız, ekonominin tek çatı altında toplanması, 7 lira dolaylarında olan doların 5,20 seviyelerine düşmesini sağladı. 

Göreceksiniz, dolar seçimden sonra 5 liranın altına da düşecek

Bir sorun olduğunda toplum olarak 'Bunu aşarız' mı diyeceğiz yoksa dolarda hafif kıpırdama olduğunda 'Gördün mü, 10 lira olacak' mı diyeceğiz? Biz sorun odaklı mı olacağız, çözüm odaklı mı? Eğer bir insan ülkesini seviyorsa sorunları değil, çözüm önerilerini büyütmeli"

GAZİANTEP AYRI BİR ŞEHİR

Fatma Şahin'e seçimler için destek veren Mahir Ünal, "Gaziantep, rekabet ve çözüm kapasitesi yüksek bir il. Bu anlamda Gaziantep ile Kayseri'yi her zaman başka yerde tutarım çünkü iki il de sorunlarını kendi başına çözebilen, rekabeti yüksek iller" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal (ortada), Gaziantep'te gazetecilerle bir araya geldi. Ünal'a Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin (sol 2), AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan (sağ), Ahmet Uzer (sol) ve AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci (sağ 2) eşlik etti.

Ünal, değer yaratan şehirler konusunu önemsediklerine işaret ederek, yaratıcı şehirler gibi UNESCO'da "iyilik şehirleri"nin oluşturulması, bu anlamda iyilik, insani değerleri yaşatma ve paylaşma açısından bakıldığında küçük ölçekli olarak Kilis, büyük ölçekli olarak Gaziantep'e böyle bir unvanın verilmesi gerektiğini kaydetti.