Kanal Maraş'ta Mustafa Karaaslan'ın hazırlayıp sunduğu ‘Açık Masa’nın bu haftaki konuğu AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan eski Kırıkkale Milletvekili Kemal Albayrak oldu.

SEÇİM BARAJI TARTIŞMALARI
Seçim barajı tartışmalarını anımsatan Albayrak, iktidarın halkın desteğini kaybettikçe neler yapacağını şaşırmış durumda olduğunu ileri sürdü.

Eski AK Parti Kırıkkale Milletvekili Kemal Albayrak, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'seçim barajının yüzde 7 olarak tescillendiği' yönündeki açıklaması konusunda, "Modern siyaset anlayışında böyle ciddi konular hep müzakereyle başlar. Hem kendi siyasi taraflarda hemde muhalefette... Makyavelli’nin siyaset anlayışı vardır. Amacın gerçekleştirilmesi için her türlü hile dahil yapılanları tercih eder. Bu bütün felsefe düşüncelerin bilinen bir konudur. Bunlar sevilmekten çok korkutmayı severler. Seçim barajı neden şimdi gündeme geldi? Hatta AK Parti'nin ilk yıllarında bile bu konu gündeme geldi. Şimdi halk bazında itibarını kaybetti. Her geçen gün çöküyor, daralıyor, sıkıntılı çok büyük suçlar işlediler. İstinat edilen konular var. Gerek maliye açısından ve kamu kaynaklarını kullanma açısından gerekse gayrimeşru ilişkiler açısından bunlar üzerinden çok ithamlar var. Bunlardan da ithamlardan kaçılıyor nedense... Bunlar yalan ve doğrudur gibisine bir cevap veremiyorlar. Bunların beka sorunu iktidardan gitme korkusudur. Bunlar yüzde 7'lik seçim barajı değil de başka birşeylerde yapsalar artık yolun sonu göründü. Bunlar ne yaparsa yapsın, bunların yaptıkları tüm bu işler onların aleyhine dönecekler. Bunu ileride halk bazında göreceğiz. Bunlarda özgür düşünce diye birşey yok. Kafaları sadece koltukta. Devletin veya milletin sorununu vs. Asıl gündem: Açlık varmı? Ekonomi sıkıntıları atlatabilir miyiz ? Böyle bir yapı yok. Şimdi bunlar dışarıdan para bulmaya çalışıyorlar. Zaten dış politakayı hep beraber görüyoruz. Bir Katar'la ilişkiler var. Herhalde Katar'la ciddi manada değişik bir sebepleri olabilir. Bundan dolayı baraj bunlara herhangi bir etki etmez. Baraj bunları daha da batırır. Yani hilenin sonu bunlara bir fayda etmez." dedi.

ERDOĞAN YENİDEN ADAY OLABİLİR Mİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir dahaki seçimde aday olamayacağı konuşulmaya başlandı. MHP lideri Bahçeli geçtiğimiz haftalarda 'adayımız Sayın Erdoğan'dır' söylemleri tartışmaları beraberinde getirmişti. Anayasa’ya göre bir kişi en fazla iki defa seçilebiliyor. Son olarak eski AK Partili vekil Albayrak şunları söyledi:

"Sayın Bahçeli'nin fikrini veya zikrini bilemem. Her siyasi parti kendi adayını gösterdiğini göre Bahçeli'de burada kendi adayını gösterdi. Burada 'benim adayım Erdoğan'dır demesi' geçmişte sistem değişirken de Devlet bey'in ortaya attığı konuyla değişti. O kendi fikridir. Benim bu konuya diyecek birşeyim yok. Ama ben bu işleri kabullenemiyorum. Gayri samimi muhabbetlerin süresi uzun sürmez. Cumhur İttifakı ortaklığı şartlara bağlı olarak devam edebilir."

MÜLTECİ MESELESİ
Türkiye’de son günlerin en sıcak tartışma konularının başında ülkedeki yabancı sığınmacılar ve Afganistan’dan başlayan yeni göç dalgası geliyor. Mülteci sorunu meselesinde çok şey söylenebileceğini dile getiren Albayrak, "Afganistan'dan gelenler DEAŞ mı, PKK mı? belli değil. Var mı böyle birşey. Türkiye'ye şimdi bunlar geldi. Peki; bunların sorumluları kim olacak? Yarın birgün bir yerde patlama olursa, veya cinayet olursa... Başladılar bile... Ankara Altındağ'da yaşanan olayı hepimiz biliyoruz. İnsanın üzüldüğü noktada şurası oluyor. Bu bir insani yardım meselesi değil. Kamuyona 'bunlar mühacir veya ensar' diyerek millete yutturmaya çalışıyorlar. Mühacir ve ensar böyle olmaz. Burada büyük bir oyun var. Türkiye'nin demokratik yapısını değiştme oyunu. Bu gidişat hayra alamet değildir. Tayyip bey geçen gün bunlara '40-50 milyar dolar para harcadık' açıklaması yaptı. Yahu senin milletin aç. Çöplükten ekmek arıyor. Doğalgaz, elektrik gibi faturalarını ödemekte güçlük çekiyor." ifadelerini kullandı.

17-25 ARALIK ÇIKIŞI
Eski AK Partili milletvekili Kemal Albayrak, Erdoğan Bayraktar'ın 17-25 Aralık ile ilgili açıklamalarına yönelik olarak, "İtirafçılık başladı" sözünü yenileyerek çarpıcı açıklamalar yaptı.

SEDAT PEKER'İN İDDİALARI
Peker, bugüne kadar çektiği videoları önce eski İçişleri Bakanı ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar ile AK Partili milletvekili oğlu Tolga Ağar'ı, hedef alan skandal iddialarda bulundu. Ardından iş dünyasından bazı ünlü isimler, gazeteciler ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında açıklamalarıyla gündemin en üst sırasına yerleşti. Kendisine cevap verenler, karşı suçlamada bulunanlar ya da sessiz kalmayı tercih edenler oldu.

Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili olarak Albayrak, "Peker'in iddialarıyla ilgili hiç birşey konuşulmuyor. Çünkü, suçlular karanlığı sever aydınlığı sevmez. Karanlık olunca suçlar kapatılır. Aydınlık olunca ise suçlar kapatılamaz. Aydınlığı hep adalet sağlar. Bir gücü denetleyen bir gücün olması gerekiyor. " yorumunda bulundu.

RAKAMLAR BÜYÜDÜ CEBİMİZ KÜÇÜLDÜ

Ekonomik konularla ilgili de açıklama yapan Albayrak, "Rahmetli Kazım Karabekir'in bir sözü vardır. Derki; 'Yanlış bilgi felakete götürür'. Bunların hangi bilgileri doğru ki bu doğru olsun.  TÜİK'in açıkladığı yüzde 21,7'lik büyümesi doğru bilgi değildir. Toplum şuan çökmüş bir vaziyette. Kirada oturan vatandaşlar kira ödeyemiyorlar. Bunlar yanlış bilgi ile milleti aldatıyorlar. TÜİK'in açıkladığı veri nasıl bir büyümeymiş?. Üretici ile market arasındaki fiyat farkı 3 katı aştı. Döviz, iç borç, dış borç... Bunlara bakın. Son 18 yılda bütçeden yapılan faiz ödemesi 492 milyar dolar ve neredeyse son 18 yılda verdiğimiz cari açığa denk. Yahu milletimizin gençleri artık dışarıya kaçmak istiyor." şeklinde konuştu.