TV de sürekli gördüğümüz o reklam var ya; Sulardan tasarrufun yolu bulaşık makinelerinizde çok fazla marifetli kimyasal kullanmak değildir.

Yetkililer yanıltıcı bilgilere mutlaka “dur” diyecektir. Kimyasalların kullanımı arttıkça ve su kullanımı azaldıkça; sadece ailenizi, çocuklarınızı, sevdiklerinizi ve kendinizi zehirlersiniz. Hatta toprağı zehirleyerek bitkisel besinleri de zehirlersiniz. Şehirlerdeki tüm konutların kimyasal atık üretmesi de fabrikalardan azdır diye sakın düşünmeyelim. Tabiattaki en zararsız arıtıcı su dur.

Sudan tasarruf ise; kimyasal ile bedenlerimizi doldurmak yerine;

Duşta suyun akışını azaltmakla, Arabalarımızı normal yıkadığımız sayıdan bir eksik yıkamakla, Eve su getiren tesisattaki su basıncı çok yüksek ise; ev/iş yerinde ana vanayı 1/2 veya 1/3 e kadar düşürmek yoluyla; akışın yavaşlamasını sağlamakla ve farkında olmadan akıttığımız fazla akan suyu kazanmakla, Yaz aylarında serinleyeceğinizi düşünerek, sadece bir kaç dakika serinlik uğruna; sokaklarımızı, kaldırımlarımızı, balkonlarımızı ıslatmamakla, Musluklarımızda hava su karışımı yapan sistemler kullanarak hacmi arttırıp, su sarfiyatını azaltmakla, WC lerde suyun akışını azıcık azaltmakla, Tuvalet rezervuarlarında kullanımımıza uygun düğmeye basmakla, bas ları kısa süreli kullanıp kirler temizlendiğinde gereksiz basmamakla, Lokantalarda artan şişe sularını UTANARAK orada bırakmamakla, Traş olurken suyu boşa akıtmamakla, Abdest alırken muslukları az açmakla, Fotoselli musluklar kullanmakla sağlanabilir. Bu saydıklarımın da hiç kimseye zararı olmadığı gibi, "parasını ödüyorum kimi ne ilgilendirir" diye israf etmemekle olur. Bu arada konu dışı ama, çok eskiden olduğu gibi YAĞMUR YAĞARKEN SU BİRİKTİRİP İÇELİM. ŞİFA KAYNAĞIDIR. Eskiler hiçbir şeyi boşuna yapmazdı. Tabiatı hızla tüketmekten tasarruf edelim... LÜTFEN

CORONA

Temizlik ekiplerinin kullandığı dezenfektanları kim kontrol ediyor? Bunlar gerçek dezenfektan mı?

Fiyatlar bu kadar artmışken birileri boyalı kokulu sıvılar kullanıyorsa; bu durumu kim tespit edecek? Esas tehlike burada olabilir.

Sağlık bakanımız salgınla ilgili çok teferruatlı, disiplinli bir çalışma başlattı.

Bu konuyu da ilgilileri dikkatle denetler mutlaka…