Uzun süredir sağlık dünyasında süper gıda olarak kabul edilen antioksidanlarla dolu zerdeçal, cildiniz için de harika bir besindir. Antiinflamatuar özellikleri kızarıklıkların yatıştırılmasına yardımcı olabilir, yara izini azaltabilir, cildi aydınlatır ve hatta sivilce ile mücadeleye yardımcı olabilir.

Zerdeçal, en iyi güzellik malzemelerimden biridir. Antimikrobiyal, antienflamatuar ve antioksidan özellikleri sayesinde kırışıkları azaltabilir. Ayrıca koyu lekeleri aydınlatarak ve genel cilt tonunu iyileştirerek cildin mükemmel parlaklığa sahip olmasını sağlar. Daha da iyisi, evde kolayca zerdeçal maskenizi yapabilirsiniz. Bu tarif zerdeçalla birlikte yatıştırıcı yulaf, cilt dengeleyici yoğurt ve tamamen cildi yeniden canlandırmak için nemlendirici bal içerir.

Zerdeçal yüz maskesi
Malzemeler

- 1 çay kaşığı zerdeçal kökü tozu

- 2 yemek kaşığı öğütülmüş yulaf

- 3 yemek kaşığı organik sade yoğurt

- 1 çay kaşığı bal

Talimatlar

Tüm malzemeleri bir kasede yumuşayana kadar karıştırın. Karışımı eşit olarak temiz bir yüzeye yayın ve 15 dakika bekletin. Yüzünüzü iyice durulayın.

Zerdeçal kullanan herkes, bileşenin doğal sarı renginden dolayı cildi lekeleyebileceğini (veya dokunduğu herhangi bir şeyi) bilir. Organik olmayan zerdeçallar renklendiriciler içerebilir, bu yüzden lekelenme olasılığını azaltmak için organik ürün kullandığınızdan emin olun. Maske cildinizde leke bırakırsa, hindistan cevizi yağı lekeleri çıkarmak için harika bir bileşendir.

Kayanak: Kadinvekadin.net