Nafiz Bey, sıkıntım büyük. 2 yıldır çocuğumuz olmuyor. Benim meni sayısı az çıkıyormuş. Ne tavsiye edersiniz?

Sorun tespit edilmiş. Neden sayı az çıkıyor diye araştırmak lazım. Film gerekir. Kan tahlili gerekir. Üroloji uzmanı takip etmesi gerekir. Ama genel olarak destekleyici tavsiye edeceğim. Eczacına git içinde Çinko, C vitamini ve E vitamini olan multi vitamin veya gıda desteği versin. Ürolojiye gidene kadar kullanabilirsin.

İLİŞKİDE GÜCÜM YOK

Hocam, 17 günlük evliyim. Ne zaman eşimle yakınlaşsak, elim ayağım tutmuyor. Ter atıyorum. Erkeklikte hareket olmuyor. Ne önerirsiniz? Acil yardım edin..

Bu durum daha çok sosyal ve ruhsal panik halini düşündürüyor. Acelecilik, korku, kaygı, bilgisizlik, utangaçlık, erkeklik yapamayacak olma ihtimalini düşünmek gibi çeşitli nedenlerle sıkça rastladığımız bir durum. Doğal. Hemen bu konuyu paylaşabileceğin doktor, psikolog, danışma merkezi bul. Çünkü yapman gerekenleri ayrıntılı anlatmak gerekir. Şeker düşmesi, kansızlık, tiroit çalışma bozukluğu durumları varsa paniğini kolaylaştırır. Takibine girdiğin doktorun ilgili tahlilleri ister. Merak etme, halledersiniz.

Benim sıkıntım belimde. Fıtık başlangıcı vardı. Doktor, bel korsesi verdi. Hiç muayene etmedi. Ben ayağa bile kalkamıyorum. "MR çektir" dedi. Şimdi ne yapayım.

Öncelikle o doktordan uzaklaş. Doktor muayenesiz tedavi düzenleyemez. Düzenlediyse durum vahim. Çünkü bel tomografisi her tanıyı göstermez. Kemikte meydana gelen hastalıkları ayırt eder. Bu durumda da muayenesiz reçete düzenlenmez. Başka bir tıbbi merkeze git. Fizik tedavi uzmanı, ortopedi veya beyin cerrahisi uzmanına muayene ol. MR yumuşak doku, fıtık ile ilgili tanı koydurucu bir tetkiktir. Mutlaka çektir. Ameliyat gerektiren acil hastalık var mı yok mu tanı koymak gerekir. Gerekirse EMG çektirirler. Tahammül edilebilen ağrılarda muayene olmadan ilaç alma. Ancak ağrı şiddetli ve hareket kısıtlayıcı ise ağrı kesici tedavi uygulanmalıdır.