Bursa'nın Nilüfer ilçesininin Ulubat Gölü'ne kıyı turistik Gölyazı Mahallesi'nde dondurmacılık yapan Maraşlı Ailesinin, Bursa Karacabey ve Kahramanmaraş'ın iki meşhur lezzetini buluşturmasıyla ortaya çıkan lezzet, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor.

Gölyazı'da dondurmacılık yapan Doğan Maraşlı, (40) yaptığı açıklamada, 12 yaşında ailesiyle Kahramanmaraş'tan İstanbul'a geldiğini ve 28 yıldır dondurmacılıkla uğraştığını söyledi.

Yaklaşık 5 yıl önce de Bursa'ya gelerek Uluabat Gölü kıyısında Maraş dondurması satışı yaptığını dile getiren Maraşlı, yeni neslin, farklılık aradığını ve bu talebe karşılık verilmesi gerektiğini ifade etti.

KAVUN İÇİNDE DONDURMA
Maraşlı, Kahramanmaraş'ın ünlü dövme dondurmasının her şehirde bulunabildiğini, farklılık yaratmak istediğini anlatarak, şunları söyledi:

"Hep yeni lezzetler aranıyor. 'Ne Yapabiliriz' diye düşündük, Karacabey'in meşhur kavununu Kahramanmaraş'tan getirttiğimiz dondurmayla buluşturduk. Aralarında bin kilometre uzaklık bulunan iki lezzeti bir araya getirdik. Bu lezzetimizi, 3 yıldır bölgeye gelen turistlere sunuyoruz.

Bizim insanımız orijinalini, yerlisini seviyor. Birçok yerde kavunlu dondurma istediğinizde, gıda boyalarıyla renklendirilmiş, aroma eklenmiş dondurma önünüze gelir fakat biz bir kavunu ikiye bölüp, içini temizleyip gerçek Kahramanmaraş dondurmasıyla servis ediyoruz. Kavunumuz da altın kadar kıymetli sarı Karacabey kavunu. Böyle olunca da müşteri memnun kalıyor. İlçemizi ziyarete gelenleri göl manzarasına karşı kavunlu dondurma yemeye davet ediyoruz."

Sattıkları dondurmanın Kahramanmaraş'tan soğutucularla Karacabey'e geldiğini anlatan Maraşlı, "Hakiki keçi sütüyle yapılmış ve dövülerek kıvam verilmiş dondurmadan zarar gelmez. Kış mevsiminde de yenebilir. Buraya gelen tüm turistler özellikle Araplar bu lezzete hayran kalıyor." dedi.