Sonbahar ve kış aylarında soğuk algınlığı ve grip mevsimi yaşanırsa, insanlar neden yaz aylarında hastalanıyorlar? Sıcak aylarda bu kadar yaygın olmasalar da, soğuk algınlığı yılın herhangi bir zamanında pek nadir değildir.

Yaz soğukları şaşırtıcı derecede yaygındır, ancak sonbahar ve kış mevsiminden daha az sıklıkta görülürler.

VİRÜSLER HER ZAMAN ÇIKABİLİR
Soğuk algınlığı virüslerden kaynaklanır, hava şartları değil , yılın herhangi bir zamanında ortaya çıkabilir. Soğuk aylarda daha yaygın görülür çünkü virüs soğuk ve kuru havada daha kolay yayılır. İnsanlar ayrıca, kış aylarında daha fazla kapalı kalma eğilimindedir, bu da diğer insanlara ve mikroplarına daha fazla maruz kalabilecekleri anlamına gelir. Ancak bu, sıcak aylarda oluşmadıkları anlamına gelmez. Soğuk algınlığına neden olan virüsler her zaman çıkabilir

BELİRTİLERİ
Yaz soğuk algınlığı semptomları yılın herhangi bir zamanında soğuk algınlığından farklı değildir.

En yaygın olanlar:

Burun akması 
Tıkanıklık
Baş ağrısı
Boğaz ağrısı
Öksürük
Göz yaşarması
Kaşıntılı gözler, burun veya boğaz
Eğer semptomlarınız bunlardan çok farklıysa, muhtemelen farklı bir hastalığınız olur. Farklı bir viral enfeksiyon türü veya mevsimsel alerjiniz olabilir .

TEDAVİSİ
Yazın soğuk algınlığı tedavisi (ne yazık ki) yılın herhangi bir zamanında soğuk algınlığından daha kolay değildir. Soğuk algınlığı için bir tedavi yoktur, ancak semptomlarınızı daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için reçetesiz satılan ilaçların bolluğu vardır. Deneyebileceğiniz çok sayıda ilaçsız ilaç vardır. (Doktoronuz tavsiye etmeden kullanmayınız)

Tabii ki, sizin için hangisinin doğru olduğunu bulmak zor kısımdır. İlaç almayı seçerseniz, sizi rahatsız eden semptomları tanımlayın ve bunlara ve yalnızca bu semptomları tedavi eden bir ilaç bulun. Sahip olmadığınız belirtileri tedavi eden ilaçlar istemezsiniz.

İlaç almamayı tercih ederseniz, semptomlarınızı hafifletmek için hala seçenekler var. Nemlendiriciler, tuzlu su spreyi ve neti saksıları kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olmak için deneyebileceğiniz birkaç şeydir.

NASIL ÖNLENİLİR?
Soğuk algınlığının önlenmesi her zaman tercih edilen seçenektir. Her zaman mümkün olmamakla birlikte, hangi mevsimde olursa olsun, soğuk algınlığından kaçınma potansiyelinizi en üst düzeye çıkarmak için atabileceğiniz adımlar vardır.

ELLERİNİ 20 SANİYE BOYUNCA YIKA
Ellerinizi yıkamak, yaygın bir hastalıkta hastalanmamak için atabileceğiniz en etkili adımdır. En az 20 saniye boyunca sabun ve ılık su ile iyice yıkayın. O zaman onları kurutduğunuzdan emin olun! Çoğu insan bu adımın ne kadar önemli olduğunun farkında değil.

EL TEMİZLEME MADDESİNİ KULLAN
Sabun ve suya erişiminiz olmadığında, el dezenfektanının kullanılması harika bir alternatiftir.

MULTİVİTAMİNS YARDIMCI OLUR MU?
Multivitaminler genellikle herkes için bir gereklilik ve sağlıklı kalmanıza yardımcı olacak mükemmel bir seçenek olarak pazarlanmaktadır. Ancak, sağlığınıza ve diyetinize bağlı olarak, bu doğru olabilir veya olmayabilir. Multivitaminlerin sizin için uygun olup olmadığına bakın.

Kaynak: Kanal Maraş