Bir çok kişi tadından kokusundan hoşlanmasa da yaz mevsiminin vazgeçilmez sebzelerindendir bamya. Sonbahara doğru ayıklanır ve buzluğa atılır. Kışın ise sofralarda boy gösterir. 

Bamyanın saymakla bitmeyen faydaları arasında öksürük, ishal kesme, ve kan şekerini düzenleme gibi bir çok faydası vardır 

ÖKSÜRÜĞÜ HAFİFLETİR BOĞAZ AĞRISINA İYİ GELİR
Bamya suyu antibakteriyeldir. Bu sebeple kuru öksürük tedavisinde son derece etkili bir doğal kaynaktır. Öksürüğü hafifletmesinin yanı sıra boğaz ağrısını da yatıştırır.

İSHALİ ANINDA KESER
İshal olduğunuzda bamya suyu içmeyi deneyin. Vücuttaki mineral ve su kaybını önleyen bamya suyu ishali de keser. Tabii öncesinde doktorunuzun onayını almalısınız.

BAMYA TÜKETEREK DEMİR GİBİ BİR BAĞIŞIKLIĞA SAHİP OLABİLİRİSİNİZ
Özellikle pandemi döneminde bağışıklı güçlü kalması önemli. Güçlü bağışıklık sistemi hastalıklara karşı kalkan oluyor ve vücudu çeşitli hastalıklara karşı koruma altına alıyor. İşte bu noktada devreye bamya suyu giriyor. Yüksek oranda C vitamini içeren bamya suyunu her gün bir çay bardağı tüketebilirsiniz.

DİYABETİ KONTROL ALTINDA TUTAR KANDAKİ ŞEKER SEVİYESİNİ DÜŞÜRÜR

Diyabeti kontrol altında tutmak için iyi bir yardımcıdır. Kandaki şeker seviyesini düşürür. Bamya suyu kolesterolün düşmesinde de etkilidir. Kandaki kötü kolesterolü düşürür ve iyi kolesterolü yükseltir. 

KEMİK SAĞLIĞINI KORUR
Bamya suyu folat bakımından zengin bir besinler. Kemiklerin güçlenmesine yardımcı olan bamya suyunu düzenli bir şekilde tüketirseniz fayda görebilirsiniz.

BAMYA SUYU NASIL HAZIRLANIR?
Bamyaların ön ve arka ucunu kesin. Bir kavanoza koyun ve üstüne su ekleyin.8 saat boyunca bu karışımı bekletin ve süre dolduğunda bamyaların emdiği sudan yararlanabilmek için bamyaları iyice sıkıp suyunu çıkarın. Emdiği suyu verdikten sonra posa haline gelecek bamyaları atabilirsiniz. Bamya suyunu afiyetle içebilirsiniz.