Eskiden kabadayılığın simgesi olan tespih, günümüzde sağlık açısından çekiliyor. Doğal taşlardan, büyük emek harcanarak yapılan tespihler sindirim sistemi başta olmak üzere bir çok şeye iyi geliyor.

ÇOK PAHALI ÜRÜNLER DE VAR 
Rusya ve Ukrayna’da ender olarak bulunan damla taşı, genellikle tespih ve kolye olarak işleniyor. Sarılık ve strese iyi geldiği bilinen damla taşının gram fiyatı 25 dolara kadar çıkıyor. Kahramanmaraş’ta tespih satan Şeref Anılgök, damla taşının çok nadir bulunduğunu belirterek, “Damla taşı Ukrayna’da ve Rusya’da ender olarak bulunuyor. Taş ne kadar eskiyse, fiyatı o kadar artıyor. Şu an gramı 25 dolar civarında olan 33’lük bir tespihin tamamı yaklaşık 5 bin TL’ye mal oluyor. Bu taş ne kadar eskiyse o kadar pahalı oluyor" dedi.

TEDAVİ AMAÇLI KULLANILIYOR
Anılgök şöyle konuştu: “Ellerinde süs amaçlı kullanan de var, birçok kişide tedavi amaçlı Tesbih çekiyor. Mesela Strese karşı, omuz ağrılarına karşı bel ağrılarına karın ağrılarına çok iyi gelen tespihler var.  Birçok  var doğal taşlı tesbihlerimiz var. İnci, Mercan, Akuamarin bu tarz tesbihlerimiz var. kehribar tesbihler var. Kehribar tesbih içinde kullandığımız parçacıklar ağaç parçacıkları.  kehribar tespihi çam ağacının sakızının fosilleşmiş halinin uzun yıllar boyunca bekletilerek yapılıyor.  Bunlar da kare haline çıkartılıp tesbihler de kullanılıyor çok sade bir tespittir. insanı strese karşı korur. El yapımı tesbih elimizde mevcut. Gümüş ve Mine işlemeli zikron ve parlak taşlardan yapılan tesbihlerimiz da var. Yeşil mavi modellerimizde var. Kahramanmaraş'ta bulunan tüm vatandaşlarımıza çeşitli tesbihleri istedikleri zaman getirebiliyoruz. El yapımı tesbihlerimizin fiyatları 700 liradan başlıyor”