Yazla birlikte karasinekler de ortaya çıktı. Hepimizin rahatsız olduğu karasinekler için çözüm basit. İşte karasineklerin evinizden uzaklaşmasını sağlayacak en etkili ve en pratik yöntemler:

İspirto ve şeffaf poşetler:

Evinize karasineklerin girmesini istemiyorsanız ispirtolu suyla karasinekleri evden uzaklaştırabilirsiniz. İspirtonun böceklere ve sineklere karşı inanılmaz bir kokuya sahip olması onları uzaklaştırmada etkilidir. Özellikle ispirtoları şeffaf poşetlerin içerisine yerleştirip ışık alan bir yere asabilirsiniz.

Lavanta yağı:

Lavanta yağı da karasineklerden kurtulmak için etkili bir yoldur. Bu kovucu yapıya sahip olan yağ; sinek, pire, yaprak biti ve siyah böcek gibi birçok haşerenin evlerinizde barınmasını engeller. 

Malzemeler: 1 fincan kadar lavanta yağı, 1 adet kapaklı teneke kutu, sünger ya da bez 

Yapılışı: Lavanta yağına sünger ya da bezi batırın. Tenekeye sünger ya da bezi yerleştirin ve kapağı kapatın. 24 saat boyunca bekleyin. Bekledikten sonra kapağı açarak evinizin her köşesine yerleştirerek sineklerin gelmesini engellemiş olursunuz.

Karanfil:

Karanfil karasinekler tarafından hiç sevilmeyen bir baharattır. 

Malzemeler: 25- 50 kadar karanfil bitkisi, 2 tane limon

Yapılışı: Limonu ortadan kesip, ikiye ayırın. Limonun bir yarısına karanfil sürerek üste gelecek şekilde tabağa yerleştirin. Bu yöntemle kara sinekler uzaklaşacaktır.

(Pembenar)