Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Birimi tarafından organize edilen “sağlıkta iletişim” konulu eğitim yapıldı.

Toplantıya Araştırma, Bilgi Sistemleri ve Sağlığının Geliştirilmesi Şube Müdürü Bio. Şahin Yelek, Hasta Hakları İl Koordinatörü Uğur Gündeşli, Halk Sağlığı, Kamu Hastaneler Birliği, Üniversitesi Hastanesi, özel hastanelerde görev yapan il ve ilçelerdeki hasta iletişim birim sorumluları katıldı.

Bilindiği üzere hasta iletişim birimleri; "sorunun yerinde çözümü; hastanın sosyal-kültürel düzeyine uygun olarak anlayabileceği şekilde, ihtiyaç duyulması halinde ise tercüman vasıtasıyla hastaların şikâyetlerini, sorunlarını ve dertlerini anlatabilecekleri, yerinde çözüm bulabilecekleri öneri ve teşekkür amaçlı müracaat edilebilecekleri birimler" olarak tanımlanıyor.

Sağlıkta iletişim bilgilendirme eğitimi, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği toplantı salonunda, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KRSÜ) İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan tarafından verildi. Prof. Taşlıyan, hasta ve hasta yakınları ile iletişimde sağlık çalışanlarının yaşanan iletişim problemlerini en aza indirmek, iletişim konusunda bilgi ve becerilerini arttırmak, iletişim süreçlerinde aktif dinleme, empatik dinleme, beden dilini değerlendirme ve beden dili kullanımı konularında detaylı bir bilgilendirme yaptı.

Donanım ve sempatisiyle etkili bir sunum yapan Prof. Taşlıyan, "Ne kadar öğrenirseniz öğrenin, öğrenilebilecek bir şeyler daima vardır. Çünkü herkes ayrı bir kitaptır” diyerek sözlerini tamamladı. Yoğun bir ilgiyle dinlenen toplantı, soru-cevap şeklinde sona erdi.