Bazı eşyaların banyoda olması sağlığınızı tehdit ediyor. 

Örneğin diş fırçanız banyoda mı? O zaman dikkat! İşte asla banyoda saklamamanız gerekenler... 

Herkesin banyosunda mutlaka bulunan bir şey varsa, o da diş fırçasıdır. 

Ne denli büyük bir yanlış! Bilim insanları, eğer banyonu başkaları ile birlikte kullanıyorsan (ki tek başına yaşamıyorsan bundan asla kaçamazsın) diş fırçasının büyük bir tehlike barındırdığını söylüyor. 

Quinnipiac Üniversitesi araştırmacıları, ortak kullanılan banyolarda bulundurulan diş fırçalarının %60’ında dışkı kaynaklı pisliğe rastladı. 

Üstelik saklama koşulları fark oluşturmuyordu.Yani, dışkı kaynaklı pislik barındırmaları için, banyoda saklanıyor olmaları yeterliydi.Kulağına saçma gelse bile diş fırçanı banyo haricinde başka bir odada saklamalısın.

Doğum kontrol hapını banyoda saklamayın! 

Banyodaki dalgalı sıcaklık ve nem değerleri, tıpkı diğer ilaçlar gibi doğum kontrol hapının da etkisinin azalmasına yol açabilir. 

Eğer doğum kontrol haplarınızı banyoda muhafaza ederseniz, son kullanma tarihini öne çekmiş olursunuz. İlaçlarınızı nemli ve sıcak yerlerden ziyade soğuk ve kuru yerlerde saklamanız gerekmektedir.

Tıraş bıçağını banyoda saklamayın! 

Banyodaki nemli koşullar, metal jiletlerinin paslanmasına yol açar. Bu yüzden, kullandığınız jiletleri saklamak için banyo haricinde bir yer seçmelisiniz.

Makyaj malzemelerini banyoda saklamayın! 

Makyaj malzemelerinizi banyoda saklamanız, işlerinizi kolaylaştırıyor gibi durabilir. Fakat yine ısı ve nem etkenleri, makyaj malzemelerinin bozulmasına yol açacaktır.

Bu yüzden, onları nemden ve ısıdan etkilenmeyecekleri yerlerde saklamalısınız.