BU BESİNLER SAÇ DÖKÜLMESİNE İYİ GELİYOR

Saçlarımızın durumuna bakarak nasıl beslendiğimiz çok rahat bir şekilde anlaşılabilir. Henüz beslenmemizi kontrol altına almadıysak saç dökülmesine ne iyi gelir diye bakınmadan önce sağlıklı beslenme yolunu seçmeliyiz. Saçlarımızın dökülmemesi için artık hayatımızda bol bol yer açmamız gereken yiyeceklerden bazıları şunlar; yoğurt, mercimek, tüm yeşil yapraklı sebzeler, portakal, greyfurt, çilek, E vitamini içeren ceviz, badem ve bol bol balık.

ZENCEFİLİ KULLANMAYI İHMAL ETMEYİN

Saçlarınızın bütünleşmeyi en sevdiği molekül aslında zencefilin içinde gizli. Saç diplerinize etki eden zencefil, oradaki dokuları canlandıracak ve saç dökülmenizi azaltmak için bir bariyer koyacaktır. Bu sebeple kök bir zencefili alıp haftada bir yaptığınız maskelerin içinde onu da rendelemek saç dökülmeniz için yapacağınız şeylerin başında gelebilir.

C VİTAMİNİ OLMAZSA OLMAZ LİMON TONİĞİ DENEYİN

Saç dökülmesini önlemede etkili bir baz olan limon kabuğu yağı yani Limonene, saçlarınızın eksik hissettiği C vitamini, kalsiyum, potasyum miktarını tek başına size sunmaya geliyor. İster eczaneden aldığınız Limonene yağını suyunuza damlatarak, isterseniz de limon kabuklarını soyup biraz kaynattıktan sonra buzdolabında soğutarak elde ettiğiniz saç dökülmesini önleyici tonik, hem saçlarınıza ferah bir koku bırakıyor hem de kafa derinizi rahatlatıyor.

UZMANINA DANIŞIN

Saçlarım neden dökülüyor diye merak edenlerdenseniz kendinize sormanız gereken konu başlıkları şöyle; vitamin ve mineral eksiklikleri, genetik faktörler, yanlış yeme alışkanlıkları, hormon sorunları, yanlış saç ürünü kullanımı, stres ve depresyon

KAYNAK: POSTA