Oluşan bu saç problemini evde yapabileceğiniz doğal karışımlarla engelleyebilirsiniz. İşte saç dökülmesini durduran 3 doğal karışım.

Saçlar, estetik ve güzelliğin en önemli etkenlerinden biridir. Ancak rüzgar, nem, klor, deniz, hava kirliliği ve düzensiz beslenme saçların dökülmesine sebep olabilir. Ayrıca fön, maşa, boya ve kimyasal işlemler de saç dökülmesine sebep oluyor. Saç dökülmesinin altında yatan sebep sağlık sorunu olabilir bu da ilaçlarla tedavi edilebilir. Bunun yanında bitkisel çözümlere de başvurulabilir.

Saçlarıma hem doğal hem de ekonomik bakım yapmak istiyorum diyorsanız, işte size önerebileceğimiz 3 farklı bitkisel çözüm:

- 1 su bardağı süzme balın içerisine, 1 tatlı kaşığı toz karabiber ve 1 kahve fincanı taze sıkılmış kuru soğan suyunu ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın ve saç diplerinize iyice masaj yaparak uygulayın. 6 saat bekleyin ve saçlarınızı ılık suyla yıkayın. Saçlarınızı yıkarken kükürtlü sabun tercih edin.

-Tepeleme 1 yemek kaşığı lavantayı  kaynayan suya ilave edin. 5 dakika kısık ateşte tutun, demlensin. Karışım ılık hale geldikten sonra süzün. Saçlarınız temizse, demlediğiniz lavanta suyuyla saçlarınızı yıkayın ve yarım saat bekleyin. Yarım saatin sonunda sadece durulayın.

- 10-15 adet karanfili bir bardak kaynar suya atıp, 10 dakika demleyin. Hazırladığınız bu çayı saç derisine masajla uygulayabilirsiniz.