Dünya yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelesine devam ederken 200 ülkede yayılan virüste vaka sayıları artmaya devam ediyor.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilen kişi sayısı dünya genelinde 9 milyon 552 bini aştı.

Aralık 2019'da ilk kez görülmeye başlanan Covid-19 çok yüksek bir bulaşıcılığa sahip ve böylelikle dünyanın hemen tamamına yayılmış durumda.

Bilim insanları virüsün insandan insana nasıl bulaştığını ve ne tür belirtiler gösterdiğini araştırmaya aylardır devam ediyor.

Covid-19'un bulaştıktan sonra gösterdiği belirtiler daha önce açıklanmış, insanların bu belirtileri takip ederek dikkatli davranmaları gerektiği konusunda uyarılar yapılmıştı.

ABD'nin en önemli sağlık kurumlarından Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) yeni bir açıklama yaparak koronavirüse 3 yeni belirti ekledi.

CDC'nin yaptığı yeni açıklamyla birlikte koronavirüsün belirtileri 11'e yükselmiş oldu.

Şimdiye kadar açıklanmış yaygın belirtiler şunlardı:

Ateş, Öksürük, nefes darlığı, halsizlik, tat ve koku kaybı, boğaz ağrısı, 

CDC, yaptığı açıklamayla bu en bilinen yaygın belirtilere yenilerini ekledi.

Uzmanlara göre artık "tıkanıklık", "burun akıntısı", "halsizlik" ve "ishal" de koronavirüs belirtileri olarak kabul edilecek.

New York merkezli Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, bu yeni belirtileri internet sitesinde yayınlayarak resmi olarak duyurmuş oldu.

Temas ve damlacık yoluyla bulaştığı bilinen Covid-19'a karşı tüm dünyada biz dizi önleyici tedbir uygulanmaya devam ediliyor.

Temastan kaçınmak için tüm dünyada bireylerin birbirlerine bulaşmayı önleyecek bir mesafede kalmasını sağlayan 'Sosyal mesafe' kuralı uygulanıyor.

Uzmanlar kişilerin kendilerinde oluşan belirtileri takip etmesi ve yetkililer tarafından açıklanan belirtilerden biri ya da daha fazlasının görülmesi halinde mutlaka sağlık kuruşlarına başvurulması gerektiğini söylüyorlar.

Covid-19'un en yayın ve şiddetli görülen belirtilerinden biri bilindiği gibi yüksek ve dirençli ateş.t oplu alanlara girilirken ateş ölçümü yapılması zorunlu. Ölçüm sonucunda ateşi normalden yüksek çıkan kimse toplu alanlara kabul edilmiyor ve sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor.