Mide Ekşimesi, midemizde yanma hissi ile birlikte yaşadığımız ve asıl nedeninin mide asidinin fazla salgılanması olan bir rahatsızlıktır. Özellikle yağlı ve ağır beslenme sonucunda ortaya çıkan bu rahatsızlığın çok farklı nedenleri olabilmektedir. Gün boyu midede şişlik ile birlikte ortaya çıkan bu rahatsızlık, ağızda su birikmesine sebep olmakla birlikte mide bulantısına da sebep olabilir.

Mide ekşimesi neden olur?

Mide ekşimesinin başlıca nedenleri arasında, düzensiz beslenme, fazla yemek yeme, yemekten hemen sonra uyuma veya uzanma, aç karına sigara içme gelir. Mide ekşimesine, mide asidinin salgılanmasını sağlayan herşey sebep olabilir. Bu bazen Sinirsel bile olabiliyor. Ayrıca, mide veya onikiparmak bağırsağı ülseri, safra kesesi iltihabı, reflü ve gastrit mide ekşimesine neden olabilir. Hamilelikte mide ekşimesi şikayetleri oldukça fazladır.Alkol de midedeki yanma hissini arttırır.

Mide ekşimesi tedavisi için neler yapılabilir?

Sürekli bir rahatsızlık olmadığı sürece doktor tedavisi gerektirecek bir rahatsızlık değildir. Mide ekşimesine sebep olan durumlardan uzak durmak çoğu zaman mide ekşimesinin olmaması için yeterlidir. Özellikle az ama sık sık yemek yemek, Soframızda sürekli yoğurt bulundurmak ve fazla baharatlı yemek yememek faydalı olmaktadır. Ancak sürekli olarak devam eden mide ekşimelerinde ilaç kullanımı gerekebilir. 

Mide ekşimesi için evde uygulanabilecek tedaviler nelerdir?

Midenin dostu olan Muz, mide yanması ve ekşimesi şikayetlerini azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca, çiğ zeytinyağı da mide ekşimesinin geçmesinde faydalıdır. Ayrıca Süt mide ve kalın bağırsak rahatsızlıklarında oldukça etkili olan bir diğer üründür. Bunların yanı sıra maden suyu içmek, mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getirerek mide ekşimesine iyi gelebilir. Salatalarda elma sirkesi kullanmak da mide ekşimesinin geçmesi konusunda yardımcı olabilir. Bir bardak Sürü ısıtın ve için. Bir süre sonra midenizde ki ekşimenin geçtiğini göreceksiniz.