Kahvaltı günün en önemli besini olsa bile gün boyu dinç kalmanız için yeterli olmayabilir. Kahvaltıdan önce tüketeceğiniz bazı ek takviyeler ile gün boyu kendinizi enerjik hissedebilirsiniz. Kahvaltıdan önce tüketebileceğiniz yiyecekleri sizler için listeledik, göz atmadan geçmeyin.

Yumurta

En önemli besin kaynaklarından birisi olan yumurta besleyici özellikleri ile de dikkat çekiyor. Kilo almak istemiyorsanız protein yönünden zengin olan yumurtayı kahvaltıdan önce tüketmeyi tercih edebilirsiniz. 

Çilek

Damar tıkanıklığını önleyen ve kolesterolü düşürücü etkisi ile dikkat çeken çilek antioksidan etkisi ile tüm gün dinç kalmanızı sağlayacak.

Muz

Zengin potasyum içeriği ile uzun süre tok tutan bir meyve olan muzu kahvaltıdan önce  veya sabah uyanır uyanmaz yerseniz kahvaltıda aşırı yemek yemenin önüne geçebilirsiniz.

Çay

Sabah saatlerinde içildiğinde uyarıcı bir etki sağlayan çayı çok fazla tüketmemek koşulu ile sabah saatlerinde tercih edebilirsiniz. Aşırı miktarda tüketildiğinde kan seviyesinde düşüşlere neden olan çay halsizliğe neden olduğu için dikkat edilmelidir.

Süt

Her yaşta oldukça faydalı bir besin türü olan süt de kahvaltıdan önce tüketilmesi gereken yiyecekler arasında yer alıyor. Sabahın erken saatlerinde tüketeceğiniz süt uzun süre tok tutmanızı sağlayarak kilo almanızı önlüyor. Kalsiyum yönünden zengin olması nedeniyle kemik ve diş sağlığını da koruyan sütü özellikle çocuklarınızın tüketmesine özen göstermelisiniz.