Son günlerde birbiri ardına koronavirüs ile ilgili uyarılar yapılırken dün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait Halk ekmek fabrikasında 1 işçide covid-19 çıktığı ve Necip Fazıl Şehir Hastanesinde karantina altına alındığı öğrenildi.

Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı ile TTB’nin açıklamaları virüsün mutasyona (değişinim) uğrayarak tehlikeli boyuta geldiği belirtiliyor.

En son alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne ait halk ekmek fabrikasında çalışan 1 işçide Kovid-19 görülmesi üzerine dün hastaneye kaldırıldığı ve karantina altına alındığı, işçinin isminin U.K olduğu belirtilirken, Halk ekmekte çalışan bir çok işçinin tedirgin vaziyette çalıştığı ifade ediliyor.

İddialara göre Halk ekmek fabrikasına bağlı 1 büfe çalışanı ve 7 içerde çalışanın covid-19 virüsüne yakalandığı, ancak ulaşabildiğimiz kadarıyla yetkililerin güvenlik gerekçesiyle bu konuda kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklamadan kaçındıkları görüldü.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin Halk ekmek fabrikasında koronavirüs vakası ile ilgili kamuoyuna bir açıklama yapıp yapmayacağı merakla bekleniyor.