Sabah kalktığımızda aç karnına ve gece yatmadan önce içilen su çok önemlidir. Ancak gereğinden fazla suyu vücudumuza yüklediğimiz zaman aşırı terleme, su zehirlenmesi, hyponatremia gibi birçok felaketi de aynı zaman da yaşayabiliriz.
Hyponatremia fazla su tüketildiği zaman kanda sodyum ve eloktrolit düzeyinin hemen düşmesi ve böbreklere yüklememiz gereken suyun birden ve fazlasıyla yüklediğimiz zaman su kandan beyin hücrelerimize ulaşabilir ve bu da komaya girmemize sebebiyet verebilir. Günde almamız gereken su miktarı 8-9 bardaktır. Ağır spor yapanlar için bu değişkenlik gösterebilir.

SUYUN FAYDALARI NELERDİR?

Suyun faydalarını aslında bu postumuzda saymakla bitiremeyiz. En önemli faydalarını ise;
Kilo vermeye yarayan en önemli detoks kaynağıdır. Kilo problemi olan insanların düzenli olarak su içmesi gereklidir. Su içmek gün içerisinde tükettiğimiz besinlerin emilmesine yardımcı olur.

Dikkatsizlik problemi yaşayanların dikkat eksikliği konusunda onarım görevi vardır. Dikkatsizlik görevi iş hayatımızda ve günlük hayatımızda olumsuz etkilere sebep olmaktadır. Dikkatsizlik probleminde yarar sağlayan su bu problemi de düzenlemektedir. Vücudumuzda dışarıdan gelen enfeksiyonlara karşı koruma kalkanı oluşturur. Aynı zamanda kansere karşı da vücudumuzu korur.

Vücudumuzun %70i sudur ve su çok önemli enerji kaynağıdır. Gece yatmadan önce içilen su kalp krizi riskini azaltır. Hamilelik döneminde karın bölgesinde biriken suyun içinde yaşayan bebeğin sağlıklı gelişmesinde yarar sağlar. Hamilelik döneminde ya da hamilelikten sonra annelerde süt yapıcı görevi vardır.

SUYUN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

Saymakla bitiremediğimiz suyun cildimizde de sağladığı faydalar bizim için oldukça önemlidir. Peki, bunlar neler;

Herkes cildinin pürüzsüz, nemli olmasını ister ancak çoğu zaman cildimiz nemsiz kalabiliyor. Suyun burada en önemli görevi cildi nemlendirmek ve pürüzsüzleştirmektedir. Zaman zaman akne tedavisinde de yarar sağlanıldığı söylenilse de sadece stres anlarında ortaya çıkabilecek sivilcelere karşı cildimizi korur.

Su içmek cildimizi canlı tutar. Cildin taze kalmasına yardımcı olur. İş ortamlarında, kapalı alanlarda sürekli aynı yerde kalmaya maruz kaldığımız için su içerek gerekli toksinleri yapabilir ve cildi arındırabiliriz.

Su sağlık için en önemli araçtır.  Su ısı ayarını düzenlemektedir.