Russia Today'in internet sitesinde yer alan habere göre, ABD'nin  Stanford Üniversitesinden araştırmacılar, manyetik tel teknolojisinin şimdiye  kadar yalnızca domuzlar üzerinde kullanıldığını belirtti.

Yapılan karşılaştırmada ise günümüzde uygulanan standart kan  testlerine oranla manyetik telin damarlardan 10 ila 80 kat fazla kanser hücresi  topladığının tespit edildiği kaydedildi.
 
Bir parmak boyu uzunluğunda ve bir kağıt parçası kalınlığındaki telin  nano taneciklerle manyetize olarak, kanserli hücrelere saldıran kan dolaşımındaki  nano partikülleri çektiği ifade edildi.
 
Manyetik telin aynı zamanda doğru işaretleyicilerin  mıknatıslanabilmesini ve tele yapışmasını da sağlayarak, kan yoluyla bulaşan  herhangi bir hastalık için de uygulanabileceği bildirildi.
 
"Nature Biomedical Engineering"
dergisinde yayımlanan çalışmanın  lideri Sam Gambhir, "Bu dolaşımdaki tümör hücreleri o kadar azdır ki yalnızca  rutin kan örneği aldığınızda, bu test tüpleri muhtemelen sirküle eden tek bir  tümör hücresine denk gelmeyecektir." dedi.
 
Tellerin vasıtasıyla kan dolaşımına sızan mıknatıslanmış parçacıkların  zehirli olup olmadığını fareler üzerinde test eden araştırmacılar, şimdiye kadar  bununla ilgili hiçbir olumsuz veriyle karşılaşmadıklarını da belirtti.
 
Geliştirilen teknoloji, insanlar üzerinde denenebilmesi için Gıda ve  İlaç İdaresi'ne sunulacak.