Sizler için tereyağının zararları ve neden olduğu hastalıkları araştırdık. İşte okuyunca çok şaşıracağınız tereyağının bilinmeyen zararları.

İnek, keçi ve koyunun sütünden elde edilen donmuş yağ olarak bilinen tereyağı vitamin ve protein açısından oldukça zengin bir besindir. Ancak sağlığa faydası olduğu kadar zararı da olan tereyağı, aşırı tüketildiğinde kilo almadan kalp-damar hastalıklarına kadar birçok rahatsızlığa neden olur.

İNME RİSKİNİ ARTIRIYOR

Tereyağı, kolesterol seviyesini yükselterek kan basıncında dengesizlik meydana getirir. Bunun sonucunda da yüksek tansiyon hastalığı ortaya çıkar. Aynı zamanda kalp damarlarının yağlanması ve tıkanması sonucu kalp krizi, inme, kısmi felç gibi ciddi hastalıkların yaşanma riskini arttırır.

ZEYTİN YAĞI KULLANIMINI ARTIRIN...

Aşırı tüketilmesi sonucunda karaciğerde yağ bezeleri oluşur. Bu yağ bezeleri zamanla cilt hastalıklarının ortaya çıkmasında büyük rol oynar. Uzmanlar, bu gibi rahatsızlıklara neden olduğundan, tereyağı ve tereyağının bulunduğu gıdaların tüketiminin azaltılması ve yemeklerde zeytin yağına ağırlık verilmesi gerektiğini belirtiyor.