32 yaşındaki Erdal Akkaya, burnundaki eti aldırmak için Haydarpaşa Numune Hastanesi Validebağ ek hizmet binasında 8 Ekim Pazartesi günü bıçak altına yattı. O gün bugündür yoğun bakımda ölüm kalım savaşı veriyor. Erdal Akkaya’nın acılı ailesi, ameliyatı yapan doktorların hatası olduğunu iddia etti. Akkaya ailesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek ameliyatı yapan Plastik Cerrahi doktoru A.İ.İ. ve anestezi uzmanı H.P. hakkında suç duyurusunda bulundu.

“ACILI ANNEDEN SUÇ DUYURUSU”

Yaşananlara isyan eden Erdal Akkaya’nın annesi Şirin Akkaya, oğlunun 15 günden beri yoğun bakımda olmasının doktorların ihmali olduğunu öne sürerek doktorlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Şirin Akkaya'nın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği şikâyet dilekçesinde yaşananları şöyle aktardı: “Oğlum Erdal Akkaya, 8 Ekim 2018 tarihinde burnundaki eti aldırmak için Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne yattı. Saat 13.00’de ameliyata alındı. Saat 18.00 civarında plastik cerrahi servisine bilinci kapalı olarak getirildi. Doktorlara neden bilinci kapalı olduğunu sorduğumuz da plastik cerrahi uzmanı A.İ.İ. 15-20 dakika içerisinde kendisine geleceğini söyledi.”

“BEYNİNE OKSİJEN GİTMEMİŞ, YUTTUĞU KANLAR CİĞERİNE DOLMUŞ”

Dilekçesinde ameliyat sonrası odaya getirilen oğlunun nefes alıp vermekte zorlandığını ifade eden Akkaya, “Zaman geçtikçe bu zorlanma arttı ve ağzından kan gelmeye başladı. Servis hemşiresine durumu bildirdik. O da anestezi doktoru H.P.’a haber verdi. Yaklaşık bir buçuk saat sonra doktor H.P. geldi. Ancak o gelene kadar oğlum ağzından ve burnundan gelen kanları yutmak durumunda kaldı. Beynine oksijen gitmemiş, yuttuğu kanlar da ciğerine dolmuş. H.P. geldiğinde oğluma oksijen bağladı ve yoğun bakıma alındı. Oğlumun bu duruma gelmesinde ameliyatı yapan doktorlardan ve sonrasında oğlumla ilgilenmeyen hastane çalışanlarının kusuru olduğunu düşünüyorum. Kendilerinden şikâyetçiyim”  dedi.

“HASTANENİN İÇİNDE OĞLUMUZ DOKTORSUZ KALDI”

Hastanenin içinde doktorların çocuklarıyla ilgilenmediğini söyleyen anne Şirin Akkaya “Doktorların ihmali yüzünden oğlum bu halde. Hastanenin içinde oğlumuz doktorsuz kaldı. Oğlumu kurtarsınlar, oğlumun durumu her an kötüye gidiyor. Oğlumu bu halde getiren sorumlular cezasız kalmasın”  diye konuştu.

Hastane yönetiminin kendilerine tatmin edici bir cevap vermediğini belirten acılı aile, çocuklarının sağlığına kavuşacakları günü dört gözle bekliyor.

Kaynak: Sözcü