Göksun ilçesi Değirmendere dağlarında yetişen ve bahar mevsimiyle birlikte sofralarda eksik edilmeyen ışgın otu vatandaşlarında gelir kaynağı olmaya devam ediyor.

Özellikle dağlık alanlarda ve yol kenarlarında yetişen ışgın otunun sağlığa faydasının çok olduğunu söyleyen rehber Halil İbrahim Algan, "Işgın otu C vitamini açısından çok zengin ve gribal enfeksiyonlar ile mücadelede çok etkili. Işgın otu çorba olarak da tüketiliyor, hem de kavrulup hamur işlerinin içine de katılıyor. Sağlık açısından birçok faydasının olduğu bilinen ışgın otunun tüketimi ise çok fazla. Özellikle vücuttaki toksinlerin atılmasında etkili olan ışgın otunun satışlarında ise artış gözlendi" ifadelerini kullandı.

Besleyici özellikleri dışında vücuda fizyolojik yararlar sağlayan ve kronik hastalık riskini azaltabilen, sağlığı geliştiren fonksiyonel besinlerin en iyi kaynakları sebze ve meyvelerdir. Farklı besin bileşenlerinden zengin oldukları için sebze, meyve ve bunlardan elde edilen suların tüketiminde çeşitlilik sağlanması önem taşımaktadır. Bol sebze ve meyve tüketimi kolon, meme, prostat gibi kanser türleri ile kalp - damar hastalıklarının riskini azaltmada yardımcı olmaktadır.