Bakan Murat Kurum, Karabük Valisi Fuat Gürel’i makamında ziyaret etti. Bakan Kurum, toplantı sonrası gazetecilere açıklama yaptı.

"Sıfır Atık" projesi kapsamında Safranbolu’yu pilot bölge ilan ettikleriniÿaçıklayan Bakan Kurum, "Tüm ilçe genelinde 'Sıfır Atık' sistemine geçmek suretiyle projeyi başlatıyoruz. Bu proje bittiği zaman atıkların kaynağında ayrıştırıldığı ve bu ayrıştırılan atıkların düzenli depolama sahasında bertaraf edildiği, organik atıkların da kompost haline getirildiği, hiçbir çöpün yok edilmeden, ayrıştırılmadan bu proje kapsamında çöp kovası, çöp kamyonu görmeyeceğimiz ilçemizi pilot bölge seçmek suretiyle bu projeyi de gerçekleştireceğiz. Ve bu Türkiye’de bir ilk olacak" dedi.

'VATANDAŞIMIZIN SAĞLIĞI SÖZ KONUSU'

Eczanelerde poşet kullanımı ile ilgili tepkilerin olduğu yönünde yöneltilen soru üzerine ise Bakan Kurum, "Eczacılar Odası ile Bakanlığımızın bu konuda bir çalışması yürütülüyor. 15’e 25 poşet boyutlarında mikronunu da inceliyoruz. 0,15 mikronun altındaki poşetlerimiz ücretsiz. Burada başka bir hassasiyet de var. Vatandaşımızın sağlığı söz konusu. O yüzden eczanede verilen bu ölçülerdeki poşetlerin ücretsiz olması noktasında önümüzdeki hafta usul esaslarımızı yayınlayacağız" açıklamasında bulundu.