HER SABAH DOĞAL GARGARA YAPIN

Karbonat, en temel gargara malzemesidir. Bir bardak suyun içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin. Bu suyla 3 dakika boyunca ağzınızı çalkalayın. Ardından ağzınıza bir yaprak nane ya da bir adet karanfil alabilirsiniz. Tabii bu işlemleri dişlerinizi fırçaladıktan sonra yapmanız gerekiyor.

HEP SÖYLÜYORUZ, GÜNDE EN AZ 2 LİTRE SU İÇİN

Sağlıklı bir bünyenin olmazsa olmazı su. Ağızda oluşan yetersiz nem nefes kokusuna sebebiyet verebilir. Bunu önlemek için günde en az 8 büyük bardak su içmelisiniz. Su içtiğiniz takdirde, tükürük bakteri oluşumunu önlemiş olursunuz.

DİLİNİZİ FIRÇALAYIN

Dişleri fırçalamak yetersiz kalıyor. Bunun için her diş temizliğinde dili de fırçalamak gerekiyor. Bu işlemi birçok kişi gereksiz bulsa da aslında nefes kokusunu gidermek için en etkili yöntem. Dil üzerinde biriken bakterileri fırça yardımıyla temizleyin. Ardından karbonatlı su ile gargara yapabilirsiniz.

DİŞ İPİ KULLANMAYI İHMAL ETMEYİN

Dişinizi fırçaladığınız halde hala nefesinizde koku kalıyorsa bunun sebebi dişlerin arasında biriken artıklar olabilir. Diş fırçası dişlerin aralarına giremediği için devreye diş ipini sokmanız gerekiyor. Diş fırçasının giremediği aralıkları muhakkak diş ipiyle temizleyin, farkı göreceksiniz.

SİGARADAN UZAK DURUN

Sigaranın zararlarını artık hepimiz ezbere biliyoruz. Zararlarından bir tanesi de diş etlerini hasta etmesi.

MEYVE KABUĞU ÇİĞNEYİN

Limon ve portakal kabuğu nefes tazelemek için birebir! Nefesinizi tazeleyecek olan bu kabuklar bunun yanı sıra diş çürümesini de önleyecekdir.