Ünlü Amerikalı anti-virüs yazılımı geliştiricisi John McAfee, geçtiğimiz yıl Ekim ayında İspanya'nın Barselona kentinde vergi kaçırma suçlamasıyla tutuklanarak hapse atılmıştı.

John McAfee neden öldü?
İspanyol mahkemesinin McAfee’nin ABD’ye iadesine karar vermesinden hemen sonra 75 yaşındaki McAfee’nin Brians 2 Cezaevi’ndeki hücresinde asılı halde bulunduğu belirtildi. Katalonya Adalet Bakanlığı, cezaevi sağlık görevlilerinin tüm müdahalelerine rağmen McAfee’nin kurtarılmayarak hayatını kaybettiğini söyledi.

McAfee’nin intihar ettiği iddiaları yer aldı.

Tartışmalı bir isim olan McAfee, ilk ticari antivirüs yazılımını piyasaya sürerek, multi-milyar dolarlık bir endüstrinin kıvılcımlanmasına yardımda bulunmuştu.

John McAfee kimdir?
15 Eylül 1945 tarihinde dünyaya gelen John David McAfee, 1945),Britanyalı-Amerikalı bilgisayar programcısı ve işletmecidir. 1987 senesinde McAfee Associates yazılım şirketini kurdu ve şirketten daha sonrasında 1984 yılında istifa etti.

“İlk ticari antivirüs yazılımının yaratıcısı” olarak anılan John McAfee, günümüzde bir dizi kurumsal güvenlik yazılımı üreten McAfee Associates ile ilk başarısını elde etti. 2011’de Intel tarafından satın alınan yazılım her zaman McAfee markasını taşıdı. McAfee’nin kişisel serveti 2007-2008 finansal krizinde zarar etmeden önce $100 milyonla zirveye ulaştı.

1. Dünya Savaşı’nda Cinderford, Birleşik Krallık’taki Birleşik Devletler askerî üssünde hizmet veren Amerikalı bir baba ve İngiliz bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 6 Ekim 2020 tarihinde ICO tekliflerinin yanıltıcı reklamlarını sosyal medya üzerinden yaptığı iddiasıyla İspanya’da tutuklandı.