Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Yakış,NATO Daimi Temsilciliği ve Şam Büyükelçiliği Müsteşarlığı görevlerine getirilmiş ve Riyad Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Kahire Büyükelçisi ve BM nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi görevlerini yürütmüştür.

İnternet kullanıcılar yoğun olarak arama motorlarında "Yaşar Yakış kimdir? Yaşar Yakış kaç yaşında, aslen nerelidir?" soruları aratılmaktadır. Yaşar Yakış ile ilgili bütün bilgileri bu başlık altında bulabilirsiniz.

YAŞAR YAKIŞ KİMDİR?

Yaşar Yakış, Ağustos 1938'de Düzce Akçakoca'da doğdu. Baba adı Halim, anne adı Ayşe'dir.

Büyükelçi; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi.

Dışişleri Bakanlığı'nda değişik görevlerde bulunduktan sonra, NATO Savunma Kolejine devam etti. NATO Daimi Temsilciliği ve Şam Büyükelçiliği Müsteşarlığı görevlerine getirildi. DPT'de İSEDAK Koordinasyon Bürosunu kurdu ve Başkanlığını yaptı. Riyad Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Kahire Büyükelçisi ve BM nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi oldu. Suudi Hükümeti tarafından "Kral Abdülaziz" nişanı, İtalya Cumhurbaşkanı tarafından "Ordine della Stella della Soliderieta Italiana-Commendatore" liyakat nişanını aldı. Dış politika konularında yurtiçi ve dışında çok sayıda makalesi yayınlandı. AK Parti Kurucu Üyesi oldu.

22. Dönem Düzce Milletvekili. 58. Hükümet'te Dışişleri Bakanlığı yaptı.

22 ve 23. Dönem'de Türkiye-AB KPK Üyesi ve TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı oldu.Çok iyi düzeyde Fransızca ve İngilizce, iyi düzeyde Arapça bilen Yakış, evli ve 1 çocuk babasıdır.