CİMER şu şekilde tanımlanabilir: Vatandaşların bilgi alma, mektup ve ziyaret haklarını kullanmak için kurulmuş dijital bir kamu hizmeti aracıdır. CİMER'e şikayet konuları nelerdir ve tüm başvurular İletişim Bürosu tarafından takip edilmektedir? Şikayetçinin adını bilmek mümkün mü?

CİMER'e başvururken konu sınırlaması yoktur. CİMER, vatandaşların çeşitli ihtiyaç ve sorunlarına kısa sürede cevap vermektedir.

CİMER ŞİKAYET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

www.cimer.gov.tr ​​adresinden online başvuru yapabilirsiniz.

Sizlerde sırasıyla şunları yapabilirsiniz;

"Başvuru yap" butonunu seçtikten sonra TC kimlik numarası, isim, anne kızlık soyadının ilk ve son harfleri ile cep telefonu bilgilerini girdikten sonra başvuru sahibi başvuru ekranına yönlendirilecek ve onay kodu başvuru sahibine gönderilecektir.

Kimlik bilgileri kısmında başvuru sahibinin T.C. kimlik numarası, ad-soyad, adres ve cep telefonu bilgileri sistem tarafından otomatik olarak doldurulmaktadır. Bu kısımda ayrıca başvuru sahibi e-posta adres bilgilerini girmek zorundadır, eğitim durumunu ise isteğe bağlı olarak girilmektedir.

Bununla birlikte; başvuru sahibi yazışma adresi olarak farklı bir adres kullanabilir; ayrıca dilerse özellikle mahalli hizmetlerde ortaya çıkan sorunların yerinde tespit edilebilmesi amacıyla konum bilgilerini paylaşabilir.
Daha sonra başvuru sahibi başvuru detay ekranına yönlendirilerek başvuru metnini oluşturur ve başvurusuna dosya ekleyebilir.

Son aşamada başvuru sahibi, başvuru ön izleme yönlendirilerek hem kimlik bilgilerinin hem de başvuru metninin doğruluğunu inceler ve yasal bilgilendirme yazısını okuyup onayladıktan sonra "başvuruyu tamamla" butonunu tıklayarak işlemini sonlandırır. Başvuru tamamlandıktan sonra kişiye başvurusunu takip edebileceği bir başvuru sayısı verilir ve e-posta adresine başvurusunun alındığı bilgisi gönderilir
www.turkiye.gov.tr (e-devlet kapısı) üzerinden başvuru yapmak için:

Başvuru sahibi e-devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza, T.C. Kimlik Kartı veya internet bankacılığında kullandığı bilgi ve şifrelerle e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama bölümüne "CİMER" yazarak uygulamaya kısa yoldan erişim sağlayabilmektedir.

Daha sonra karşısına çıkan yönlendirmeleri takip ederek daha önce yapmış olduğu başvuruların akıbetini sorgulayabilir veya yeni bir başvuru için "www.cimer.gov.tr" adresine yönlendirilerek yukarıda belirtilen süreç kapsamında başvurusunu yapabilir.