TRT 1 ekranlarının yeni dizisi Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizisi çekim alanı merak edildi. Barbaroslar  olarak duyurulan ardından isim değişikliğine gidilen dizinin nerede çekildiği de merak konusu oldu.

Dizi severler oyuncu kadrosu ve konusundan sonra dizinin çekim yerlerini araştırmaya başladı.

TRT 1'de seyirciyle buluşacak olan Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizisi kadrosunda Engin Altan Düzyatan, Ulaş Tuna Astepe, Pelin Akil, Yetkin Dikinciler, Caner Topçu ve Bahadır Yenişehirlioğlu gibi isimlerden oluşuyor.

Peki Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizisi çekim yeri neresi? Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı hangi şehirde, nerede çekiliyor? Ekranlarda gösterilen tarihi mekanlar nerede? İşte merak edilen tüm detaylar..

BARBAROSLAR DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

Konusu ve karakterleri ile sıra dışı bulunan Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizisinin çekim yerleri ilgi gördü. Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı dizisinin çekimleri Antalya, Marmaris ve İstanbul'da gerçekleşiyor. Dizi için özel plato ve gemiler hazırlandı. Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizisi İstanbul Beykoz'da çekiliyor.

BARBAROSLAR AKDENİZ'İN KILICI KONUSU NEDİR?

Midilli'den çıkan dört kardeşin, tehlikelere göğüs gererek yükselmelerini ve denizlerin fatihi olmalarını konu alan Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı ; Sipahi Yakup Ağa'nın dört oğlu olan İshak, Oruç, Hızır ve İlyas'ın, Barbaros kardeşlere dönüşme serüvenini anlatacak.

Dizi, Osmanlı Devleti'nin deniz aşırı seferlerinde unutulmaz zaferlere imza atmayı başaran, Kızılsakal lakaplı Barbaros Hayreddin Paşa'nın hayatını anlatmaktadır. Devletin kaptan-ı deryası olan Hayreddin Paşa, Akdeniz'de Osmanlı üstünlüğünü sağladı. Tüm Akdeniz kıyılarını egemenlik altına alan Oruç Reis'in en büyük destekçisi, kardeşi Barbaros Hayreddin Paşa oldu.

Barbaros Hayreddin Paşa'nın asıl adı Hızır Reis'tir. Ona 'dinin hayırlısı' anlamına gelen Hayreddin adını, Osmanlı Devleti'ne yaptığı hizmetlerden dolayı Padişah Yavuz Sultan Selim verdi. Barbaros ismi ise, aslında ağabeyi Oruç Reis'e aittir; ancak onun ölümünden sonra Hayreddin Paşa tarafından da kullanılmıştır. Bu ismin verilmesinin sebebi de, Oruç Reis ve diğer kardeşlerinin kızıl renge çalan sakallarının olmasıdır: Barba, 'sakal'; rossa ise 'kızıl' anlamına gelmektedir.