Pazarcık Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye katkılarıyla düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini anma programı düzenledi.

Pazarcık Belediyesi konferans salonunda ‘’Çanakkale Geçilmez ve Çanakkale’nin Maraşlı Şehitleri’’ adlı konferans’a Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Kahramanmaraş Kültür Turizm Şube Müdürü Mustafa Semerci, Pazarcık İlçe Spor Gençlik Hizmetleri Müdürü Yaprak Bozdağ, İlçe Emniyet Müdürü, Belediye Meclis Üyeleri, Şehit Aileleri, çok sayıda Mehmetçik, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği anma programı ilk olarak Maraşlı Şair Arif Sarıtürk’ün kaleme aldığı ‘Çanakkale’ şiirini okuması ile birlikte başladı.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere kürsüye çıkan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ konuşmasında; “1915 yılında bizim nüfusumuz 8 milyon 300 bin nüfusa sahip, koca ihtilaf devletleri bitmiş tükenmiş hasta adam Türkiye’yi küçük bir lokma olarak görüyor. Rahatlıkla 3-5 gün içerisinde bitiririz, orada çayımızı da içeriz diyor. Ama öyle bir orduyla öyle bir milletle karşı karşıya kalıyor ki bunu da hatıralarında özellikle söylüyorlar. Şu yakın zamanda hendek savaşlarını gördük. Çanakkale de 8 metre siperlerle kınalı kuzlar 1-15 yaşında ki İstanbul’dan gelen Galatasaray Lisesi ve Kabataş Lisesi öğrencileri ile şehit olmak için kalkıp okullarından sınıflarını terk edip oraya bu vatan topraklarını korumak için canını feda etmeye gittiler. Gözünü kırpmadan ölüme giden bir millet dünya da var mı? Gerçekten Türk Milletinin dışında ikinci bir millet yoktur. Churchill aynen şöyle diyor, ‘’ Biz Türklere yenilmedik. Türklerin Allah’ına yenildik.’’

Allah nidaları ile savaşan bir milletiz. Bir anne baba olarak, nesillerimize tarihimizi anlatmakla mükellefiz. Çanakkale’den sonra, 15 Temmuzu unutmayacağız, unutturmayacağız diyen Başkan Bozdağ, Bu programların önemini bir kez daha belirterek sözlerine son verdi.

Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ’ın konuşmasının ardından, sahneye Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı çıktı. Birbirinden güzel mehter marşları ile dinleyicilerden tam not alan mehteranlar dinleyicileri büyüledi.

Ve son olarak sahneye çıkan Tarihçi Yazar Mehmet Işık, 1915 yılında Osmanlı ve Avrupa’daki siyasi ve ekonomik gelişmeleri geniş biçimde değerlendirerek vatandaşları bilgilendirdi.

Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, program sonunda, Tarihçi yazar Mehmet Işık’a, çiçek takdim ederek konferans son buldu.