Açılış törenine; TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu ve İmran Kılıç, Çimko Genel Müdürü Cenker Mirzaoğlu, Pazarcık Kaymakamı Çağlayan Aydın, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Çimko Kurumsal İlişkiler Müdürü Oktay Özsay, İlçe Garnizon Komutanı Abdülkadir Yağar, Sanko Holding yetkilileri, Ak Parti İlçe Teşkilatı, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Plaket takdiminin ardından açılış töreninde bir konuşmasını gerçekleştiren Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ; “Mabet yerlerine verilen önem en büyük ibadettir. İş adamları, hayırsever insanları ve Belediye Başkanlarımızla el ele vererek tabiri caizse bir havuz oluşturarak mabet yerlerini hizmet ile buluşturmak en büyük arzumuz oldu. Çok şükür ki bugün ise Bölgenin en Büyük Taziye evini açmaktayız. Yeterlimi? Hayır! 4 yıl süre içerisinde 14 tane taziye evimizi hizmete buluşturduk. Şuan mevcut yapım aşamasında 3 tane Taziye Evimizin çatı inşaatı devam ediyor. Taşdemir mahallemiz, Yukarı mülk mahallemizin yüzde seksen beşi bitmiş açılışa hazır bir vaziyette. Bunlar yeterlimi değil. 4 yıllık ve 30 yıllık memuriyetim döneminde şunu size söyleyebilirim, en güzeli gerçekten hizmetlerin en büyüğü mabet yerlerine yapılan hizmettir” dedi.

Açılış yapılan konuşmaların ardından protokol temsilcileri tarafından açılış kurdalesi’nin kesilmesi ve son olarak da Taziye Evinin gezilmesiyle son buldu.