19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Pazarcık ilçesinde coşkuyla büyük bir çoşkuyla kutlandı.

Pazarcık Gençlik Hizmetli Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen program Kapalı Spor salonunda gerçekleşerek, programa İlçe Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, İlçe Kaymakamı Çağlayan Aydın, İlçe Garnizon Komutanı Abdulkadir Yağar, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Murat Balsu, İlçe Askerlik Şube Başkanı Ahmet Korkmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yaprak Bozdağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çilo, İlçe Halk Sağlığı Müdürü Fatma Bugrul Kömür ve öğrenciler katıldı.

Bir dakikalık Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Pazarcık Atatürk Anadolu Lisesinden Simenur Güdümen yaptı. Günün anlam ve önemi belirten konuşmanın ardından program Deniz Öskan yönetiminde öğrenciler tarafında müzik topluğu dinletisiyle başladı.

Müzik topluğu dinletisinin ardından sahneye çıkan Pazarcık Atatürk Anadolu Lisesi öğrenciler Dans grubu, Jimnastik Grubu ve Aksu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi grubunun gösterisiyle devam etti.

Birbirinden güzel gösterilerin ardından tören, ilçede düzenlene yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Çağlayan Aydın, Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yaprak Bozdağ, İlçe Garnizon Komutanı Abdulkadir Yağar ve İlçe Emniyet Müdürü Erdal Murat Balsu tarafından ödüllerini takdim etmesinin ardından program Halk Oyunları gösterisi ve düzenlenen konserler son buldu.

Düzenlenen törenle ilgili açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yaprak Bozdağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Bağımsızlık mücadelemizin başlamasının 99. yıldönümünde başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Ata’mızın geleceği emanet ettiği gençlerimizin bu onurlu ve anlamlı bayramını kutluyorum” dedi.