Volkswagen mevcut fabrikalarında elektrikli modellerine yer açmak için bir süredir yeni bir üretim tesisine ihtiyaç duyuyor. Alman basınında çıkan haberlere göre, bu kapsamda yatırım için Bulgaristan ve Türkiye'yi radarına alan Alman üretici, otomobil üretimindeki tecrübesi ve sahip olduğu bilgi birikimi sebebiyle tercihini Türkiye'den yana kullandı. Dünya’da çok sayıda fabrikası bulunan Alman üreticinin ülkemizde açacağı fabrika sayesinde 10 bin kişi istihdam edilecek. Türkiyede ise Kahramanmaraş'ın seçenekler arasında olduğu iddia ediliyor.  

Alman otomobil devinin Türkiye'ye yapacağı yatırım için geri sayıma geçmesiyle, Kahramanmaraş'a fabrika kurulacağı söylentileri vatandaşları heyecanlandırıyor. Alman basınında çıkan haberlere göre, bu kapsamda yatırım için Bulgaristan ve Türkiye'yi radarına alan Alman üretici, otomobil üretimindeki tecrübesi ve sahip olduğu bilgi birikimi sebebiyle tercihini Türkiye'den yana kullandı. Dünya’da çok sayıda fabrikası bulunan Alman üreticinin ülkemizde açacağı fabrika sayesinde 10 bin kişi istihdam edilecek.

MANİSA'YA KURULMAYACAK
Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Ankara Bürosu Müdürü Nicholas Boğaç Edizer, fabrikanın Manisa'ya kurulacağı iddialarını yalanladı.

Şimdide gözler Kahramanmaraş'a çevrilmiş durumda.  Eğer fabrika kurulursa, 2022 yılında faaliyete geçmesi beklenen VW'nin Türkiye fabrikasına yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlanması bekleniyor.

2021 YILINDA İLAN ALIMLARI YAPILACAK
2021’de personel alımları hakkında ilanların yayınlanması bekleniyor.  Söz konusu iki model VW grubu markalarından Skoda'nın Çekya'daki Kvasiny tesisinde üretiliyor. Kvasiny'deki üretimin Türkiye'ye kaydırılmasının ardından ise Alman markanın Almanya'daki Emden ve Hannover fabrikalarını elektrikli modellere ayırarak Passat'ın üretimini Kvasiny'e çekeceği belirtiliyor. 

KAHRAMANMARAŞ'TA RADARDA
Volkswagen'in arayışı sürerken Türkiye'de fabrikanın kurulacağı alternatifler arasında Kahramanmaraş'ın da yer aldığı ileri sürülüyor. Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yok Ancak söylentiler Kahramanmaraş'ta büyük yankı uyandırdı.