Şahin, AA muhabirine, son zamanlarda ikinci el otomobile olan talebin  arttığını, ancak tüketicilerin ikinci el araç alırken belli sorunlar yaşadığını  dile getirdi.

Tüketicilerin ikinci el otomobil almadan önce sanayide ustaya veya  ekspertize götürdüğünü ya da bir sözleşme yapıldığını aktaran Şahin, sonrasında  boyalı ya da değişen parçalardan haberi olmayan alıcıların birçok sorun  yaşayabildiğine dikkati çekti.

Kilometrelerin düşürülmesi ve kazalı araçların satılması gibi  sorunların da yaşandığını anımsatan Şahin, "Artık öyle bir noktaya geldik ki  tüketiciler sadece ikinci elde değil sıfır araçlarda da sıkıntılar yaşamaya  başladı. Bu yüzden tüketicilere sıfır araç alırken bile ekspertize götürmelerini  ve buradan rapor almalarını tavsiye ediyoruz. Yani tüketici ekspertiz raporu  almadan sıfır araç almasın diyoruz." ifadelerini kullandı.

 "Çok sayıda kişinin mahkemelere başvurduğunu söyleyebiliriz"

Sıfır araç alanların da birtakım sıkıntılar yaşadıklarına işaret eden  Şahin, "Sıfır araç aldıktan 5-6 ay sonra tüketici tamire ya da bir servise  gittiğinde 'nerede kaza yaptınız' sorusuyla karşılaşabiliyor. 3 ay önce aldığını  söyleyen tüketiciye 'bu araç kazalı' deniliyor. Çünkü bazı sıfır araçlar  taşınırken veya bir test sürüşünde hasar görüyor. Daha sonra tamir edilerek  satıldığı anlaşılıyor. Bu da bize sıfır araçlarda bile boyalı ve değişen  parçaların olabileceğini gösteriyor." diye konuştu.

Bu yüzden ikinci el araçlar nasıl ekspertize götürülüyorsa sıfır araç  alırken de aynı işlemin yapılması gerektiğini belirten Şahin, alınan ekspertiz  raporunun da saklanması uyarısında bulundu.

Şahin, "Çünkü daha sonra ekspertizin bize söylediğinin aksine bir  durum olursa sorumluluk ekspertize ait olur. Yine son zamanlarda sıfır araç  aldıktan sonra 'boyalı ve değişen parça var' diye mahkemelere başvuruda bulunan  çok sayıda kişinin olduğunu söyleyebiliriz. Bu mağduriyetlerin önüne geçmek için  sıfır araçlarda da ekspertize başvurmak son derece faydalı olacaktır."  değerlendirmesinde bulundu.

(Kaynak: AA)