Onikişubat Belediyesince Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında görevlendirilen bayanlar bundan böyle ilçenin park ve bahçelerinin genel temizliğinden sorumlu olacak. Onikişubat Belediyesi’nde çalışmaya başlayan kadın işçiler, her sabah saat 08.00’de iş başı yapıyor, Park ve Bahçeler Müdürlüğü şantiyesinde toplanarak görev dağılımının ardından ekipler halinde çalışacakları alanlara dağılıyor. Parkların temizliği ve çiçeklerin bakımı gibi birçok işte görev alan bayan işçiler, hayatın her alanında olduğu gibi parklarda da kadın olmanın farkını ortaya koyuyor.


PARKLAR DAHA TEMİZ
Mimar Sinan Mahallesinde bulanan 3 parktan sorumlu olan Funda Yıldız kanalmaras.com’a yaptığı açıklamada: “3 aydan bu yana bu parkta çalışıyorum insanlar daha temiz olduğunu söylüyor.  Parklara mesela ilk geldiğimiz zaman, daha pis di. Oturulacak tarz da değildi. Şu anda da göründüğü gibi çok temiz parklar” dedi.

Yıldız şöyle konuştu: “İŞKUR'un 6 aylık çalışma programı üzerine bu parkta çalışıyoruz. Buraya girdiğimiz günden itibaren kendi evimiz gibi, kendi benliğimiz gibi, çalışıyoruz. Bu işimiz; benimsedik bunu. Bizim istediğimiz tek şey, biz nasıl düşünüyorsak  insanlar da öyle düşünmesini istiyoruz.


ÇOK SEVEREK YAPIYORUZ
Günlük gelip temizliğimizi yapıyoruz. Çok severek yapıyoruz. İnsanları da birazcık bize saygı göstersinler. Parkları daha temiz tutabilirler, insanların çevreye birazcık daha duyarlı olabilirler. Geçen geldiğimizde çöp  kutularını devirmişler. Bunları görmek bizi üzüyor. Bunları görmek istemiyoruz.


HALKIMIZ KENDİ PARKI GİBİ GÖRMELİ
Ramazan olduğundan dolayı öğleyin saat 14;00’da işimizi bitiriyoruz.  Sabah geldiğimizde ilk önce etrafı bir kontrol ediyoruz. Ne var ne yok diye, daha sonra çevre temizliğine başlıyoruz. Mıntıka temizliğini yapıyoruz.  Daha sonra sulama işlemlerini yapıyoruz. Sulanması gereken her yerini suluyoruz. Hava sıcak olduğu için çimler dahil her tarafı suluyoruz.

 
Biz işimizi bitirip evimize gittiğimiz zaman parkımızı halkın kendi parkı gibi görmesini istiyoruz. Bu park bizim kendi evimiz gibi temizleyip gidiyoruz.  Parkta temizlediğimiz zaman bize bir rahatlık geliyor.

BİZİ YADIRGADILAR
Vatandaş bizi gördüğü zaman bayan parkta çalışır mı? Yadırgıyorlar.  Bu beni ilk başlarda çok şaşırtmıştı. Bunda şaşıracak bir şey yok, ben bizi yadırgayanları yadırgıyoruz.  Bayanların parklarda çalışması normal bir durum. Keşke herkes bu şekilde olabilse. Onikişubat belediyemize de bu arada teşekkür ediyorum. Bizi bu projeye dahil ettikleri için. Herkes de parklara bayan elinin değmesi bir başka oluyor. Park çalışmasının sürekli olmasını dilerim. bizim burada çalışma sebebimiz iş değil. Yeni bir arkadaş, yeni bir çevre, yeni bir ortam edindiğimiz anlamına geliyor. Hani baktığımız zaman çok büyük şeyler katmış bize. Şefimiz ve müdürümüz Kazım Bey'e çok teşekkür ederiz” dedi.


BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ
Mimar Sinan Mahallesinde bulanan 3 parkan sorumlu olan Sultan Ateş ise şunları söyledi: “Yaklaşık 3 aydan bu yana burada çalışıyoruz. 6 aylık İŞKUR'un programından buraya geldik. 12 Şubat Belediyesi bize bu şansı tanıdığı için teşekkür ediyoruz. Akşam eve giderken sabah geldiğimizde nasıl buluruz diye düşünüyoruz.  Çünkü insanlarımız parklara çöp bırakıyorlar. Kendi yaşadığı bir alan olaraktan görmüyorlar. Biz burayı kendi evimiz gibi görüyoruz. kendimiz gibi temizliyoruz. Halkımızdan da buna destek vermelerini istiyoruz. Daha temiz daha düzgün bir çevre bırakmalarını istiyoruz. İlk zamanlarda bayağı tepki aldık, bayanlar parkta çalışmaz diye. Şu anda gayet olumlu dönüşler alıyoruz. Daha temiz daha bakımlı diye.  böyle olumlu cevaplar alıyoruz. Çalışmaktan hiç çekinmiyorum ev ekonomisine destek oluyorum. Belediyemizin bize vermiş olduğu bu iş yerinden dolayı teşekkür ediyorum.  devamını da bekliyoruz.  Biz İŞKUR'dan seçilerek geldik, ama çalışma arkadaşımızın kim olduğunu bilmiyorduk. biz şu anda birbirimizden çok memnunuz. Çok iyi anlaştığımıza inanıyoruz. Bizim başımızda bulunan Harun beye müdürümüz Kazım Bey'e çok teşekkür ediyorum. Bize böyle bir imkan sağladığı için” dedi.


BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ
Park sakini Abdulsamet Dağ, parkların temizliğinde ötürü Onikişubat belediyesine teşekkür ederek şöyle konuştu: “Her gün geldiğimiz bir park. Gerçekten temizliğe önem gösteriline bir park. Temizlik görevlileri ablalarımız sabahları buraya çiçek gibi yapıyor. Buradan geçtiğimiz zaman çok temiz buluyoruz. Sağ olsun temizliyorlar. Kardeşime ben her gün burada bisiklet bindirmeye götürüyorum. Buradan Onikişubat Belediyesine teşekkür ediyorum. Gerçekten çalışıp hizmet ediyorlar” dedi.

 

Haber ve fotoğraf: Mustafa Kılınç
Kamera: Kurtuluş Karaaslan