Onikişubat Belediyesi’nden, 5 Yılda 5 Okul...

Onikişubat Belediyesi’nin Döngele Mahallesinde yapımını tamamlayarak, eğitim-öğretime kazandırdığı Döngele Şehit Hüseyin Çam İmam Hatip Ortaokulu ve Yurdunun Açılışı ve Kahvaltı Programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Açılışa; Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Milletvekilleri; Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Ahmet Akküncü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, teşkilat üyeleri, meclis üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek açılış konuşmasında, "Bir taraftan mutlu, bir taraftan hüzünlü olduğumuz ama adını ebedileştirmek için adını verdiğimiz Şehit Hüseyin Çam İmam Hatip Ortaokulumuzun açılışına hepiniz hoşgeldiniz, şeref verdiniz. Bu ülke, evlatlarını gözlerini kırmadan feda eden bir ülke. Bizim ülkemiz ve milletimiz büyük bir millet. Değerli gençler, sizler de bu ülkenin geleceğinde bizler de olacağız diyeceksiniz. Önünüze koyduğunuz hedeflerin en önemlisi bu ülkenin geleceğinde bizler de varız demeniz. Bu ülkenin geleceğini beraber öreceğiz demeniz. Güvenliğimizi, kardeşliğimizi, birliğimizi, bütünlüğümüzü beraber yaşatacağız demeniz. Bugünkü durumundan çok daha yukarılara taşımak, çok daha saygın yerlere taşımak için hedefler koymanız lazım. Uluslararası alanda söz sahibi olmak için, daha güzel yerlere getirmek için düşünmeniz ve o hedefleri önünüze koymanız lazım. Bu kurumlarda yetişen çocuklar yarınlarımızda söz sahibi olacaklar.

Başta Cumhurbaşkanımızla beraber, devletiyle, milletiyle hep beraber sizlerin yanında olacağız inşallah. Onikişubat Belediyesi olarak sadece fiziki çalışmalar değil, onları zaten yaparız ama bunun ötesinde eğitim çalışmaları çok daha önemli. Çünkü biliyoruz ki, buralarda okuyacak çocuklarımız bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olacaklar. Onlar bizden daha önde olacak inşallah. O yüzden eğitim çalışmalarımıza durmadan devam edeceğiz. Bir taraftan bu okullarla, bir taraftan üniversite hazırlık kurslarıyla, yeni yapacağımız okullarla, üniversiteler için yapacağımız yurtlarla eğitim çalışmaları içinde olacağız. Değerli gençler unutmamamız gereken bu ülkenin birliği ve bütünlüğü. İçerde ve dışarda ülkemize zarar vermek isteyenlere fırsat vermememizdir. Bizim en büyük zenginliğimiz edebimizdir, edebimizi kaybetmeyeceğiz. Değerli annelerimiz kız-erkek ayrımı yapmadan çocuklarımızı okutacağız. Bizler de okumaları için çocuklarımızın yanında olacağız. 

Bu sene 2 okul yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Durmak yok eğitime katkı yapmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyemizin de katkılarıyla bu hizmetlere aralıksız devam edeceğiz. 

Okulumuzda şehidimizin ismi yaşayacak ve çocuklarına, torunlarına en güzel miras olacak. Şehit ailesi olmak tabi ki kolay değil, sabırlar diliyorum kendilerine bir kez daha. Aynı zamanda bir ödül bu şehitlik makamı onlara. Gazilerimize de sıhhatler, selametler diliyorum.

Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyor, okulumuzun hayırlı olmasını, eğitimde başarılı öğrenciler yetiştirmesini temenni ediyorum." dedi.

Onikişubat İlçe Kaymakamı Serkan Keçeli, "Bizler ilk emri “OKU” diye başlayan bir dinin mensuplarıyız. Okumak, öğrenmek, eğitilmek değerli olmasaydı ilk ayette “OKU” diye başlamazdı herhalde. Eğitim bizim en değerli varlığımız en değerli yatırımımızdır. İnsana ve eğitime yapılan yatırımdan daha değerli bir şey yok. Bugün burada okuyanlar gelecekte Döngele mahallemize, Onikişubat ilçemize, Kahramanmaraş’ımıza hatta Türkiye’nin geleceğine şekil veren insanlar olacaklar.  Biz öğrencilerimizi ne kadar donanımlı yetiştirirsek emin olun Türkiye’mizin geleceği o kadar güçlü, o kadar emin ellerde olacaktır. Çağın gereklerine uygun, modern teknolojiyi, bilimi,  iyi kullanan, yabancı dil bilen, meraklı, araştıran, milli, manevi değerlere sahip çıkan, geçmişini unutmayan öğrenciler yetiştirmek zorundayız. Ki dünyadaki diğer milletler baş edelim ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşalım.

Ben özellikle buradan Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek Beyefendi’ye huzurlarınızda  teşekkür etmek istiyorum. Birçok belediye alt yapı çalışmalarına önem veriyorken, göreve başlayalı 3 hafta olmasına rağmen Onikişubat ilçemizde 2. okulu açtık. Bu sebeple eğitime verdiği katkılardan dolayı Hanefi Mahçiçek’e teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bir okul açıyoruz ama çok daha önemlisi canını bu vatan için feda eden Şehit Hüseyin Çam’ın aziz hatırasını ve isminin okula verilmiş olması çok daha kıymetli. Bu vesileyle canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de hayırlı ömürler diliyor, ailelerine de sabır ve metanet diliyorum.

Bizim dinimiz ‘ilim Çin’de de olsa alınız, faydasız ilimden de Allah’a sığınırım’ diyen bir inancın mensuplarıyız. Bu okul açılışlarında geçmişe dönmekten kendimi alamıyorum. Bizler zor şartlarda 3.4.5. sınıflar bir arada okuduk. 2 km mesafeyi elimde odunlarla giderdim. Her bir köyde okul olmadığı gibi, her ilçede de lise yoktu. O yıllarda sayılı imam hatipler arasında yer alan, Türkiye’nin değişik yerlerine gittiğimizde, Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi’nde okuduğunu söyleyen hemşehrilerimize, abilerimize rastlıyoruz. Bu bizim için gurur kaynağı.

Bugün Onikişubat Belediyemizin desteğiyle yapılan bu okulu açıyoruz. Buradan Hanefi Mahçiçek Ağabey’imize ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Çünkü eğitime yatırmanın maliyeti yoktur. Bizim eğitime, insana yaptığımız yatırımın hiçbir bedeli yok. Gencimize insanımıza yaptığımız yatırımın katma değeri kat kat geri dönüyor. 
Bu öğretmenlerin gayretiyle neslimiz yetişiyor. Bir öğretmenin en büyük mutluluğu yetiştirdiği öğrencileridir. 

Eğitimin kalitesi içeriktir. Bu imam hatiplerde okuyan öğrenciler, vatanına milletine sadık olarak yetişecekler. Okulumuzun Döngele mahallemize hayırlı uğurlu olmasını Hanefi Başkanımızın ifade ettiği gibi eğitime, kültüre, değerlere sahip çıkacak mekanları oluşturmaya devam edecek, destek vereceğiz.

Bu vesileyle tekrar şehidimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Emeği geçenlere ve Başkan Mahçiçek’e bir kez daha teşekkür ediyorum.” ifadelerinde bulundu.


AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise konuşmasında, “İçimizde en şanslı şehidimizin babası Mustafa Amcamız ve ailesi. Çünkü  Rabbimizin övgüsüne matuf olmuş bir şehidin babası. Bizlere de şefaatine nail olmak diye dua etmek düşer. Bu memleket için bu duyguya sahip, kendini bu memleket için feda etmekten çekinmeyen, evlatlarımızın da sayısının artmasını dileriz.

Az önce kahvaltı programında bir kız öğrencimizle sohbette, kendisine ne olmak istediğini sordum ve polis olmak istediği cevabını verdi. Bu kadar şehit verdiğimiz ülkemizde yine de gözünü kırpmadan polis olmak istediklerini söylüyorlar. Demek ki ne kadar kutsal ve kıymetli bir şey olduğunun farkındalar ve bunu da yapmaktan korkmuyorlar. Bu bizim için gurur verici. 

Büyükşehir Belediyemiz, Onikişubat Belediyemiz ve diğer belediyelerimiz, milletvekillerimiz bu memleket için yapılacak ne varsa canla başla çalışıyor. Ama böyle bir eğitim yuvası yapıldığında, bir nesil inşasına katkı sağlandığında elbette ki daha mutlu oluyoruz.

Biz geçmişteki şartları, bilginin ve onu elde etmenin de ne denli kıymetli olduğunu biliyoruz.

Şimdi çocuklarımızın elinde çok imkan var, fakat ilgi yok. Bilgiye ulaşmak için iştahlı olun. Heyecanlı olun. Bunu almaya azmedin. Öğretmenlerinizde bu bilgi var. Bu bilgiye sahip olursanız, bu bilgiyi kullanırsanız, bu ülkeyle ilgili hiç kimse sizi yanıltamaz. Hiç kimse bu ülkenin varlığını sizin elinizden alamaz. Onu koruma konusunda çok güçlü olursunuz. Bunu yaptığınız zaman Hüseyin Çam şehidimizin şehit olmasının bir anlamı olur. O bu vatanın selameti için biz burada rahatça yaşayalım, huzurla buralarda okuyun diye canını feda etti. Gezin, eğlenin ama kafanızın bir yerinde her zaman memleketimize, imanınıza sahip çıkma duygusu olsun.

Belediye Başkanımız her şeyi bir kenara bırakmış, 5 yılda 5 okul yapmış. Çünkü kendi de zor şartlarda okumuş. Eğitim öğretimin ne kadar zor olduğunu görmüş, çocuklarımız rahatça okusun diye buraları yapmış. 

Hepinize çok teşekkür ediyorum. Öğrenci kardeşlerimize bu güzel eğitim yuvasında başarılı eğitim-öğretim yılları diliyorum. Hanefi Mahçiçek Başkanımıza bu hizmetten dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

5 yılda 5 okulun yapımını tamamlayan Belediyemiz,

7 Güzel Adamın Şehrine, 7 İmam Hatip Okulu  kapsamında;

DÖNGELE ŞEHİT HÜSEYİN ÇAM  İMAM HATİP ORTAOKULU
1.765 m² kullanım alanında
10 adet dershane 
2 adet laboratuvar olmak 
120 m² çok amaçlı salon
10m x 18m ebatında Basketbol sahası

YURT      
1.570 m² kullanım alanı 
Bodrum + Zemin + 2 normal katta 
19 odalı 
80 öğrenci kapasiteli 
Yemekhane, duş. revir, çamaşırhane, ütü odası, çalışma salonları ve idari bölümden oluşmaktadır