Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in de katılımıyla Hartlap, Cüceli ve Dadağlı Bilgi ve Kültür Evlerinin açılışlarında ilk olarak konuşma yapan Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel 21 Haziran’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş’a geleceğini müjdeleyerek, Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e yaptığı yatırımlar ve kattığı değerlerden dolayı teşekkür etti.

Daha sonra açılışlarda konuşma yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 96 senede yapılamayan hizmeti göreve geldiği 4 yıl süresince yaptığını belirterek, sadece Hartlap Mahallesine 2 Milyon 991 Bin yatırım yaptıklarını ifade etti.

Hartlarp, Cüceli ve Dadağlı mahallelerinin 90’lı yıllarda ne halde olduğunu anlatan Başkan Mahçiçek, göreve geldikten sonra yolların kilit parke yapıldığını, çocukların çamura basmaktan kurtulduğunu belirterek, “şehirde ne varsa Hartlap, Cüceli ve Dadağlı Mahallelerine de aynısını yaptık” ifadelerini kullandı. Bu üç mahalle için toplamda nüfusa göre devlet hazinesinden gelen paranın 2 Milyon olduğunu vurgulayan Başkan Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi olarak sadece bu Hartlap, Cüceli ve Dadağlı Mahallelerine 3 katı yatırım yaparak, 7 Milyon harcama yaptıklarını belirtti.

Eski zamanlarda imkânların çok kısıtlı olduğuna değinen Mahçiçek, şimdi ki Türkiye’nin durumunu “fevkalade” olarak değerlendirdi.

Daha sonra 24 Haziran seçimi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Mahçiçek, herkese mutlaka oy kullanmaları konusunda ricada bulundu.

Vatandaşların Bilgi ve Kültür Evlerini ihtiyaç halinde düğün, nişan taziye gibi merasimlerde kullanabileceklerini ifade eden Başkan Mahçiçek, hayırlı olsun dileklerini iletirken, Kadir Gecesinde de herkesin ülke için dua etmesini istedi.

Açılışta konuşma yapan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç öncelikle vatandaşın Ramazan Bayramını şimdiden tebrik ederek, devletin sunduğu hizmetlerden bahsetti. Türkiye’nin geçmiş yıllarda yaşadığı zor anlardan bahseden Kılıç, ülkesine sevdalı olduğunu belirtti.

Türkiye’nin şimdi ki durumunun çok daha iyi olduğunu belirten Kılıç, Kahramanmaraş’ta yerel yönetimlerinde desteğiyle yapılan yatırımların çok iyi bir noktada olduğunu belirterek, devam eden hizmetleri anlattı.

Kılıç konuşmasında Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in yapımını gerçekleştirdiği 7 güzel adamın şehrine 7 İmam Hatip Okulu projesine de değinerek, yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür etti.

Kılıç, Başkan Mahçiçek’in şehre ulaşım ve prestij sağlayacak projeleri olduğunu ifade ederek, değerlendirebileceklerini de belirtti.

24 Haziran seçimlerinin önemini de vurgulayan Kılıç, Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a halkın vereceği destekten hiç şüphesi olmadığını, belirterek konuşmalarını sonlandırdı.

Bilgi ve Kültür Evleri açılışları gerçekleştirilirken, mahalle sakinlerine Onikişubat Belediyesi ekipleri tarafından şal ve mutfak önlüğü dağıtıldı.