Sosyal belediyeciliğin öncüsü Onikişubat Belediyesi, Ramazan-ı Şerif’te toplumun tüm kesimlerini iftar sofralarında bir araya getiriyor. Düzenlenen iftar programları ile gönülleri fetheden Onikişubat Belediyesi’nin son durağı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi oldu. Avşar Yerleşkesi İlahiyat Fakültesi önünde kurulan iftar sofralarında binlerce öğrenci birlikte iftar yaptı.

Dualar eşliğinde iftarlarını yapan öğrencilere seslenen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Bu ülkenin yarınları sizler sayesinde çok daha güzel yazılacak” dedi.

Geçmişle günümüz arasında kıyaslama yapan Başkan Mahçiçek, yükseköğretim kurumlarının geldiği noktaya değindi. Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Bu akşam bu gün kısmetli olduğumuza inanıyorum. Bir taraftan hocamızdan dua aldık, bir taraftan siz gençlerle, öğrencilerimizle beraber olma imkanı sağladık. Gençler, çok iyi şartlarda okuyorsunuz. Bu güzel şartlarda okumanın kıymetini bilmeniz lazım. Bizlerin okuduğu dönemlerde maalesef bu güzel imkanlar yoktu. Öyle ki ben siyasal bilgiler fakültesinde 4,5 sene okudum ama 4,5 defa derse giremedim. Sadece sene sonunda polis kordonu altında imtihanlara girebildik. Bakın böyle güzel bir atmosfer hiçbir zaman olmadı bizim için. Bu nedenle bu güzelliğin kıymetini bilmemiz lazım. Biz inanıyoruz ki bu ülkenin geleceği siz gençlerimizle, bu güzel insanlarla çok daha güzel olacak. Bu ülkenin gelecekte imkanları, uluslararası ölçekteki saygınlığı ve ekonomik olarak büyüklüğü de çok farklı olacak. Sizlere güveniyoruz. Sizlerle bu ülkenin geleceğinin çok daha güzel yazılacağına inanıyoruz. Bu akşam bizlerle beraber olan başta rektörümüz ve hocalarımız olmak üzere siz gençlerimize yürekten teşekkür ediyor, hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum, hepinize başarılarla dolu bir ömür diliyorum.”

Kahramanmaraş Müftüsü Celal Sürgeç, AK Parti Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, KSÜ rektör yardımcıları, fakülte dekanları ve binlerce öğrencinin katıldığı programda KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci tarafından Başkan Mahçiçek’e teşekkür plaketi takdim edildi.