Sosyal belediyeciliğin öncüsü Onikişubat Belediyesi, 2016-2017 Amatör Futbol Sezonu öncesinde 17 kulübe sportif malzeme yardımında bulundu. Batıpark Stadında düzenlenen törenle malzemeler kulüp idarecilerine ve sporculara teslim edildi.

Törende konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, tüm sporculara başarılarla dolu bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu. Onikişubat Belediyesi’nin her zaman sporun ve sporcunun yanında olduğunu belirten Mahçiçek, “2014 yılından bu yana her yıl böyle sezon başında amatör spor kulüplerimize malzeme yardımı yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu ülkede yöneticiler her şeyi yapar. Biz de yöneticiler olarak yol yaparız, park yaparız hizmet ederiz. Ama en önemli yatırım insanlara yapılan yatırımdır. Daha açık bir ifadeyle böyle bir sosyal ortamda, ülke şartları içerisinde ne kadar çok gencimiz spor yaparsa, o kadar çok gencimiz kötü yollardan, kötü alışkanlıklardan uzak olacak demektir. Bizim de esas misyonumuz, görevimiz budur” dedi.

Gençlere fair-play çerçevesinde sahada yer almaları tavsiyesinde bulunan Mahçiçek, şöyle devam etti:

Yeni sezonda Allah sizleri kazalardan belalardan sakatlıklardan uzak eylesin. Maçlarda da centilmence çok medeni bir şekilde yeni adıyla fair-play çerçevesinde maçlarımızı yapacağız. Ben inanıyorum ki buradaki takımlarımızdan gelecekte hem Kahramanmaraş sporuna hem de ülke çapında kentimizi temsil edecek futbolcular çıkacaktır. Ama burada önemli bir şey var. Aklımızla ayağımızı birleştireceğiz. Her şey de olduğu gibi futbolda zekayla oynanır. Zekanızla ayağınızı birleştirirseniz çok daha iyi futbolcular olursunuz. Ben hepinize bütün takımlarımıza sporcu kardeşlerime yürekten başarılar diliyorum.

“GENÇLERİMİZE, BİLGİ VE KÜLTÜR EVLERİMİZDE TOPLUMSAL DEĞERLERİMİZİ ÖĞRETECEĞİZ”

Onikişubat Belediyesi olarak ilçe merkezinde kısa süre içerisinde 2 adet Bilgi ve Kültür Evini hizmete açacaklarını ifade eden Mahçiçek, gençleri kişisel gelişimleri için buralardan faydalanmaya çağırdı. Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı:

Bu ülkenin gençlerinin vatanına, milletine, bayrağına bağlı olarak, her türlü kötülüklerden kötü alışkanlıklardan uzak kalarak, spor yaparak yetişmesini istiyoruz. Yakın zamanda sizler için 2 tane bilgi ve kültür evi açacağız. Spordan sonra oralara gelip ders çalışabileceksiniz. Orada sizleri lise ve üniversite sınavlarına hazırlayacağız. Gençler, bizim bir takım değerlerimiz var. O değerlerimizi kaybetmemek için oralarda sizler için usul ve adapta öğreteceğiz. Biliyorsunuz 15 Temmuz gösterdi ki bu millet, büyük millet. Bu milletin gençleri de çok büyük. Bu bağlamda büyüklerimize saygıyı, küçüklerimize sevgiyi adabı çok iyi öğrenmemiz lazım. Gerçekten örnek insanlar, örnek gençler olmamız lazım. İnşallah buralarda sosyal hayatta sizler için gerekli olan bilgileri de aktarmaya çalışacağız. Ben tekrar hepinize başarılar diliyor, yeni sezonun hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Törende konuşan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ergün Önal ise amatör spor yapan gençlerin her türlü takdiri hak ettiklerini söyledi. Başkan Mahçiçek ve ekibinin de maddi ve manevi anlamda sporcu gençlerin yanında olmasının kendileri açısından mutluluk verici olduğunu dile getiren Önal, şöyle konuştu:

Bilindiği üzere amatörlük, parayla oynanan, parayı dikkate almayan bu işi zevk için yapan bir olgudur. Dolayısıyla semt kulüplerimizin hangi mali yapıda olduğunu hem belediye başkanımız, hem başkan yardımcılarımız hem de meclis üyesi arkadaşlarımız biliyorlar. Ben de kendilerini yakinen tanıyorum. İçlerinde amatörce futbol oynayan dostlarımızda mevcuttu. Bu yardımın yapılmasında emeği geçen başta belediye başkanımız, başkan yardımcılarımız ve meclis üyelerine hepsine sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 2016-2017 futbol sezonunun Kahramanmaraş gençliğine, futbol kulüplerimize, sporcularımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Konuşmaların ardından ASKF Başkanı Önal Başkan Mahçiçek’e plaket verdi. Program, malzemelerin teslimi, gençlerin Başkan Mahçiçek’e çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafı ile son buldu.