Kahramanmaraşlı yazar Vehbi Vakkasoğlu öğrencilerle sohbet ederek onlara okumanın ve eğitimin öneminden bahsetti.

Program akışı ilk olarak Onikişubat Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen "İstiklal’den İstikbal’e Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı’’ adlı film gösterimi ile gerçekleştirildi. Çocuklar tarafından merakla izlenen film, büyük alkış aldı. Ardından yazar Vehbi Vakkasoğlu konuşma yapmak üzere sahneye davet edildi.

Kahramanmaraşlı yazar Vehbi Vakkasoğlu, öğrencilere okumanın ve eğitimin faydalarını anlatmanın yanı sıra, ellerine geçen fırsatları nasıl değerlendirmeleri gerektiği konusuna da değindi.

Konuşmasının ardından okul yönetimi Vehbi Vakkasoğlu’na çiçek takdim ederek, hatıra fotoğrafı çekildi. Öğrencilere Onikişubat Belediyesi’nin hazırlamış olduğu İstiklal’den İstikbal’e Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı filmi ve kitabının da bulunduğu hediyeler dağıtıldı. Vehbi Vakkasoğlu Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e eğitim açısından gelecek nesillere ışık tuttuğunu belirterek, ilgili bir belediye başkanı olduğunu belirtti.

Onikişubat Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu organizasyon hakkında düşüncelerini ifade eden öğrenciler Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e teşekkür ederek, etkinlikten dolayı çok memnun olduklarını ifade etti.

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, konuşmasında eğitime ve öğretime aşırı hassas olduğunu ve ülkenin geleceğini gençlerin kurtaracağını söyledi. Gençlerin kendilerine bir hedef belirleyerek, başarı odaklı yaşamaları gerektiğini ifade ederek, eğitime önem vermeleri gerektiğini istirham etti.

Ayrıca İstiklal’den İstikbal’e Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı filmini öğrencilerle buluşturmanın gururunu yaşadığını ifade eden Hanefi Mahçiçek, gençlerin ecdadına sahip çıkmaları gerektiğini ve topraklarımızın çok değerli olduğunun farkına vararak yaşamalarını istedi.